Altele

O rețea care oferea EPO sportivilor a fost destructurată în Spania: nume mari în pericol!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 30 ianuarie 2020

O rețea de trafic de eritropoietină (EPO - o substanță dopantă care mărește capacitatea fizică a sportivilor) a fost destructurată în Spania de Garda Civilă.

Rețeaua era condusă de sârbi, însă din ea făceau parte și spanioli, care scoteau EPO din circuitul legal prin intermediul unei clinici de dializă din Cadiz (Spania), scrie hotnews.ro.

EPO: sportivi mari în pericol!

După ce era scoasă din circuitul local, EPO ajungea la sportivii profesioniști și amatori din mai multe țări ale Europei, prin intemediul coletelor. Pentru a ajunge la sportivi, membrii rețelei își făceau reclamă pe site-urile de anunțuri din Germania, Italia și Spania.

Anchetatorii susțin că printre sportivii descoperiți care primeau colete se numără vedete naționale și internaționale din diferite discipline, însă nu au făcut publice numele lor. În schimb, Garda Civilă a anunțat că va pune la dispoziție autorităților sportive și judiciare informațiile obținute, iar acestea din urmă vor decide dacă se impun anumite sancțiuni.

Conform sursei citate, produsul EPO avea o calitate îndoielnică, deoarece mai multe seringi încărcate au fost găsite depozitate în condiții necorespunzătoare.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.