Tenis

AUSTRALIAN OPEN // România are un campion la Melbourne! Nicholas David Ionel și Leandro Riedi au câștigat proba de dublu a juniorilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 31 ianuarie 2020

Nicholas David Ionel (17 ani) și elvețianul Leandro Riedi (18 ani) au câștigat proba de dublu masculin dedicată juniorilor Australian Open.  

Nicholas David Ionel și Leandro Riedei i-au învins în ultimul act pe polonezul Mikolaj Lorens și letonul Karlis Ozolins, scor 6-7(8), 7-5, 10-4. Perechea româno-elvețiană a avut un parcurs impecabil la Melbourne, fără să cedeze vreun set până în ultimul act.

Nicholas David Ionel, campion la Melbourne

Sportivul român ocupă locul 32 în ierarhia ITF a juniorilor. Cea mai bună clasare din carieră a avut-o în prima săptămână din 2020, locul 29.  

Ionel s-a apucat de tenis la vârsta de 6 ani. Ca majoritatea jucătorilor de tenis din România, proaspătul campion de la Australian Open preferă zgura. Ionel este dreptaci și folosește un backhand cu două mâini. Idolul lui este spaniolul Rafael Nadal (1 ATP).

Ionel a participat și în turneul de simplu, unde a fost eliminat în primult tur de Alexander Bernard, scor 1-6, 7-5, 3-6.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.