Liga 1

CHINDIA TÂRGOVIȘTE - FC BOTOȘANI 0-1 // VIDEO Moldovenii dau lovitura în final și urcă pe loc de play-off » Clasamentul actualizat

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Sunday, 02 February 2020

FC Botoșani a câștigat pe terenul Chindiei Târgoviște, scor 1-0, succes ce-i ajută pe moldoveni să urce până pe locul 5 în Liga 1. Moldovenii au dat lovitura în minutul 89. 

Dinamo a bătut-o pe Astra, iar Marius Croitoru avea emoții. Echipa lui avea nevoie de victorie ca să continue să spere că poate ajunge pentru prima dată în play-off.

Și-a început ca din pușcă. Nou-venitul Dugandzici, sosit de la Osijek, bagă "capul" din șase metri, dar Așkovski blochează prostește drumul balonului spre poartă. Finalul primei reprize îi face KO pe elevii lui Moldovan. Nu mai au aer, se sufocă, abia așteaptă pauza. 

Așkovski a vrut să se revanșeze, a trimis un șut centrare de la 30 de metri, dar mingea a căzut pe transversală (42). Peste trei minute, suporterii au răsuflat din nou ușurați, după o nouă transversală! Lovitură liberă bătută excelent de Hăruț de la 22 de metri.

Chindia pâlpâie la fel de slab și după pauză. Croitoru simte că se poate după o primă repriză dominată cap-coadă. Ofosu, din fața careului, a șutat, dar Moldovan a respins în față. Mingea a ajuns la Dugandzici și acesta a deschis scorul (76). Feșnic a arătat centrul terenului, dar asistentul Cerei a întors decizia clujeanului pentru ofsaid! Foștii arbitri susțin că e o mare greșeală de arbitraj.

"Feșnic face o greșeală mare de arbitraj pentru că era aproape de fază! Așkovski nu influențează în niciun fel portarul. Se vede că portarul nu face niciun gest, n-are nicio reacție. Este o decizie eronată luată de Feșnic"
Constantin Zotta, fost arbitru

"Feșnic a greșit când a anulat acest gol! Din punctul meu de vedere, este un gol valabil pentru că nu există niciun fel de intenție de a influența portarul advers de către Așkovski"
Cristi Balaj, fost arbitru

Nervii sunt întinși la maxim. Tabela electronică de pe "Ilie Oană" arăta 88:50, când Rodriquez a prins o pasă fabuloasă de peste 60 de metri. Dugandzici a alergat ca la maraton după minge, a agățat-o, l-a lobat pe Moldovan de lângă Leca și a marcat golul victoriei. Croatul a uitat de reguli! Și-a aruncat tricoul și a declanșat fiesta.

"Nu înțeleg de ce avem această teamă în joc. După cum arăta meciul mă mulțumeam și cu un singur punct. Din păcate, am arătat mai bine în meciurile amicale și în antrenamente"
Viorel Moldovan, antrenor Chindia

"Mi-l doream de foartă multă vreme pe Dugandzici. Dumnezeu îi răsplătește pe cei puternici și pe cei care cred în ei"
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

FINAL // Chindia - Botoșani 0-1

Echipele de start

Chindia: Moldovan - Martac, Pițian, Leca, Ioniță - Rață, Bic, Șerban, Novac - Ivancic, Cherchez
Rezerve: Popescu, Dinu, Negrea, Mihai, Neguț, Burlacu, Berisha 
Antrenor: Viorel Moldovan

FC Botoșani: Hankic - Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu - Cascini, Rodriguez - Ashkovski, Ebenhofer, Ofosu - Dugandzic
Rezerve: Pap, Patache, Mendoza, Șeroni, Cîmpanu, Florescu, Chalkiadakis
Antrenor: Marius Croitoru

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Horațiu Feșnic // A1: Alexandru Cerei; A2: Valentin Avram

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.