Campionate

TOTTENHAM - MANCHESTER CITY 2-0 // FOTO Jose Mourinho îl învinge din nou pe Guardiola, după un an și 10 luni » City, anihilată de Spurs

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 02 februarie 2020

Tottenham - Manchester City 2-0 // Dominat clar de Pep Guardiola, Jose Mourinho s-a impus cu pragmatismul clasic, cu două goluri la primele șuturi cadrate, după ce City ratase și un penalty. 

În condițiile în care nimeni și nimic n-o mai poate opri pe Liverpool din marșul spre titlu și în cursa ei permanentă cu recordurile, atenția în Premier s-a concentrat pe ciocnirea orgoliilor dintre José Mourinho și Pep Guardiola. 

Un Tottenham - Man. City dominat de campioană, care încerca să nu lase liderul să se desprindă la 22 de puncte. 

Dar „cetățenii” s-au întrecut în ratări la Londra până la pauză. Au ratat și un penalty, prin Gündoğan (41), și nici Agüero n-a putut marca de la doar doi pași de poartă. Iar Lloris a scos tot, riscând să comită un al doilea 11 metri, refuzat însă de VAR. 

Tottenham - City 2-0 // Bergwijn, gol la debut! 

Tot Gündoğan a irosit o imensă situație din alunecare, singur cu poarta goală, și-n debutul actului secund, exasperându-l pe Guardiola. Situația s-a complicat pentru City după ce Zincenko a văzut al doilea „galben”. 

Imediat, Spurs au profitat. Bergwijn, abia adus de la PSV cu 31 de milioane E, și-a marcat debutul cu un gol superb. 1-0 contrar cursului jocului (30% posesie și 2-14 la șuturi!), la prima execuție cadrată a gazdelor. Pentru ca la a doua să fie 2-0: Son, din pasa lui Ndombele!

Totodată, e prima victorie a lui Mourinho în fața lui Guardiola după un an și 10 luni. Atunci, United câștiga pe terenul lui City, 3-2. 

22 de lunierau de la ultimul succes al lui Mourinho contra lui Pep, 3-2 în derbyul Manchesterului. José are 6 victorii și 6 remize în 23 de dueluri cu Guardiola

Tottenham - Manchester City 2-0

  • Au marcat: S. Bergwijn '63, Son '72

  • foto: Reuters

Echipele de start:

Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Tanganga - Winks, Lo Celso - Bergwijn, Alli, Son - Lucas
Rezerve: Dier, Fernandes, Gazzaniga, Lamela, Ndombele, Sessegnon, Vertonghen
Antrenor: Jose Mourinho

City (4-3-3): Ederson - Walker, Fernandinho, Otamendi, Zinchenko - De Bruyne, Rodri, Gundogan - Mahrez, Aguero, Sterling
Rezerve: Bravo, Cancelo, Jesus, Foden, Garcia, B. Silva, D. Silva
Antrenor: Pep Guardiola

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.