Handbal

OFICIAL // Pierdere mare pentru CSM București: Andrea Lekic, prezentată de Buducnost!

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 04 februarie 2020

Andrea Lekic (32 de ani) a fost transferată de Buducnost de la CSM București. Jucătoarea din Serbia a semnat un contract valabil pe două sezoane cu formația din Muntenegru.

Sursă FOTO: zrkb.me (site-ul oficial al lui Buducnost)

CSM București începe să-și piardă jucătoarele. Prima plecare confirmată de la gruparea patronată de Primăria Capitalei este cea a sârboaicei Andrea Lekic. Centrul venit la CSM București în vara anului 2018, de la Vardar Skopje, a fost anunțată deja pentru sezonul viitor la Buducnost Podgorica.

Andrea Lekic a fost una dintre jucătoarele de bază la CSM București, evoluțiile ei ieșind în evidență mai ales în Liga Campionilor. În sezonul trecut, Lekici a fost a doua marcatoare a „tigroaicelor" cu 73 de goluri marcate, după Jovanka Radicevici. A avut însă destul de multe probleme de sănătate, fiind mult timp și accidentată.

Jucătoarea anului în 2013

Andrea Lekic a câștigat Liga Campionilor în 2013, cu Gyor. A mai jucat alte trei finale, cu Vardar Skopje, dar toate pierdute. Anul 2013 a fost, de altfel, cel mai bun din carieră, tot atunci câștigând cu naționala Serbiei argintul la Mondialul organizat de țara sa. A fost desemnată jucătoarea anului 2013 de către Federația Internațională de Handbal (IHF). 

Licențiată în Turism și management hotelier, Andrea Lekic este și foarte iubită în rândul fanilor, fiind mereu o jucătoare care socializează la finalul partidelor.  

Și Cvijic la Buducnost? 

Sunt zvonuri că Lekic nu ar fi singura jucătoare de la CSM care ajunge la campioana Muntenegrului. Se spune că Buducnost a obținut și semnătura pivotului Dragana Cvijic, căreia îi expiră transferul la București, la finalul sezonului.

Deocamdată, Buducnost a anunțat alte două transferuri pentru sezonul viitor, în afara Andreei Lekici. Este vorba de portarul brazilian Barbara Arenhart (33 de ani), de la Vac (Ugaria), și Valeriia Maslova (19 ani), un inter dreapta de viitor, de la Rostov Don.

CSM București are în continuare probleme financiare, vicecampioana având două salarii restante la jucătoarele echipei de handbal feminin. Pentru viitorul sezon nu s-a anunțat niciun transfer, încercându-se în primul rând convingerea Cristinei Neagu pentru a-și prelungi contractul.

11.300 de eurocâștiga Andrea Lekic lunar la CSM București, fiind al treilea contract ca valoare după cel al Cristinei Neagu și Norei Mork

Andrea Lekic, goluri în Liga Campionilor

Nr. goluriEchipăPerioada
247Krim Ljubljana2007-2011
112Gyor Audi ETO2011-2013
335Vardar Skopje2013-2018
100CSM București2018-2020

794 de goluria marcat Andrea Lekic în cea mai importantă competiție intercluburi, la cele patru formații pentru care a evoluat

vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.