Tenis

Se retrage Serena Williams? Antrenorul Patrick Mouratoglou: „Nu știu cât va mai juca. Trebuie să înfruntăm realitatea”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 04 februarie 2020

Serena Williams (38 de ani, 9 WTA) a pierdut în turul III la Australian Open în fața chinezoaicei Qiang Wang (28 de ani, 29 WTA), scor 4-6, 7-6, 5-7. Patrick Mouratoglou a comentat situația americancei. 

Serena Williams e blocată la borna 23 în ierarhia turneelor de Mare Șlem. Americanca mai are nevoie de unul singur pentru a egala recordul all-time deținut de Margaret Court.

Mouratoglou: „Nu știu câte șanse mai are Serena”

„Trebuie să înfruntăm realitatea, dar Serena crede în continuare că poate câștiga. Altfel nu ar mai păși vreodată pe un teren de tenis. Dacă ea crede, cred și eu. Nu este departe de obiectiv, trebuie doar să schimbăm anumite lucruri.  

Poate trebuie să folosească niște unghiuri diferite, o altă strategie. E optimistă, în ciuda dezamăgirilor pe care le-a trăit la ultimele turnee de Mare Șlem. S-ar putea retrage oricând cu inima împăcată. Are 23 de titluri de anvergură. Mie îmi e dificil să zic câte șanse va mai avea. Nu știu cât timp va mai fi capabilă să joace”, a declarat Mourtatoglou conform tennisworldusa.

Serena e susținută de McEnroe

John McEnroe e cel mai mare susținător al Serenei. Fostul campion american vrea ca sora mai mică a familie Williams să bată recordul lui Margaret Court. Australianca și McEnroe au un conflict din cauza opiniilor homofobe ale sportivei de la Antipozi. 

„Serena, te rog să câștigi încă două trofee de Grand Slam și să o depășești pe Margaret Court. Așa o vom putea lăsa în trecut, acolo unde îi e locul!”
- John McEnroe

VIDEO // Cele mai bune lovituri reușite de Serena la Australian Open 2020 

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.