Liga 1

EXCLUSIV // VIDEO Cristi Minculescu a povestit emoționat: „Am jucat fotbal cu Ilie Balaci în curtea școlii. Era deranjant de modest"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 05 February 2020

Cristi Minculescu, cunoscut în special pentru cariera legendară, de peste 30 de ani, ca vocalist al trupei Iris, a fost invitatul special al lui Ioanițoaia în ediția de azi a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu", transmisă în fiecare miercuri, de la ora 20:00, din modernul studio GSP. 

- Cristi, tu ești unul dintre cei mai mari fani ai Universității.
- Nea Ovidiu, da! Sunt etape bine stabilite. Epoca Oblemenco, apoi Craiova Maxima, apoi echipa care, atunci când eram eu în spital, parcă juca doar pentru mine. Cu frații Costea, Bărboianu, Dănănae, Bornescu. Au avut o serie fantastică. Au bătut 3-0 la Farul, 4-1 cu CFR Cluj, 2-0 la Galați și 2-0 cu Dinamo.

- Fotbal cum de n-ai jucat?
- N-am jucat... N-aveam veleități. O făceam doar cu prietenii din cartier. Și mă mai luau în grupa lui Scăeșteanu pe Tineretului. Ne mai prindeam cu Ilie Balaci, cu Emil Gârleșteanu.

- Pe Ilie cum l-ai cunoscut?
- La miuță în curtea școlii. Cred că aveam vreo 11 ani. Eram prieteni de cartier. Mai jucam cu el, aveam porți făcute din cărămizi.

"Unchiul meu era mecanic auto la cel mai cunoscut service auto spre Filiași. Le repara mereu mașinile jucătorilor. Mai ieșeam și noi cu ei când puteam. Ne uitam la ei, puneam mâna pe ei și nu ne venea să credem"
Cristi Minculescu

- Cum era Balaci?
- Deranjant de modest față de cât de valoros era. Și Cârțu, de care am zis că era Picasso. Ce gol a dat cu Leeds... Au zis toți că din 100 de inși, doar el putea să dea așa. Sorin dădea goluri complicate.

- La Pitești nu mergeai la meciuri?
- Mergeam, dar pe mine m-a prins nebunia direct pe Maracana din Bănie. Pe 19 noiembrie 1973, eram la Pitești la meci cu Știința. Și-au ieșit echipele. Erau la centru Dobrin, Jercan și Mustățea. A dat Ilie Balaci un gol, direct sub bară! L-au luat în cârcă pe Ilie, dar din păcate am pierdut cu 2-1.

"Să sperăm că Rădoi rămâne și după meciurile astea de baraj. Dacă are noroc cum a avut la Under 21 poate prinde și Qatarul. Eu îi urez baftă pentru că-mi place de el! Are nerv, e un bun motivator și e foarte bun selecționer. Plus că e tânăr!"
Cristi Minculescu

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL EMISIUNEA CU CRISTI MINCULESCU

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.