Liga 1

Dinamo l-a luat pe Ehmann. Dar unde și când joacă?!

Articol de Eduard Apostol  —  Friday, 07 February 2020

Dinamo l-a readus pe Ehmann, stoper, 19 ani, însă fotbalistul are șanse mai mari să fie spectator la meciurile „câinilor”, într-o concurență uriașă cu Puljici, Ricardo Grigore și Mihai Popescu.

Ceea ce era clar miercuri seară s-a oficializat ieri dimineață. Marco Ehmann, 19 ani, a părăsit cantonamentul din Antalya al divizionarei B CSM Reșița pentru a se alătura cât mai curând posibil lotului dinamovist, așa cum a anunțat GSP.RO în exclusivitate.

8 fotbaliștis-au despărțit de "câini" în această iarnă: fundașii Ciobotariu (CFR Cluj), Moura (Gaz Metan), Klimavicius (Iași) și Bejan (Clinceni), mijlocașii Strechie (Novara), Nistor (U Craiova), Pesici (Kaysar) și Brito (liber de contract)

Fotbalistul a ajuns aseară la Reșița, trebuie să elibereze apartamentul, să-și încheie situația, iar de luni să participe la antrenamentele lui Dusan Uhrin, pentru a fi în calculele pentru Derby de România.

Uhrin l-a vrut

În calcule nu înseamnă și pe teren. Recomandat ca un apărător central de viitor și de selecțiile la naționalele de juniori, fostul junior de la Borussia Dortmund a semnat, inițial, cu Dinamo în martie 2018.

200 de mii de euroeste cota fundașului pe transfermarkt

Dar n-a apucat să debuteze la prima formație, doar a prins de două ori lotul de 18. Chiar dacă a fost recomandat și de Marius Niculae, cel ce l-a și adus în Ștefan cel Mare.

Ultimul pe listă

Roș-albii l-au împrumutat fie la Farul, fie la CSM Reșița, unde a jucat. Tocmai de aceea a fost convocat și la selecționata Under 19. Uhrin l-a monitorizat pe Ehmann în ediția de toamnă, a avut în plan chiar să-l ia în cantonamentul din Spania, doar că nu s-a rezolvat mai devreme plecarea lui Florin Bejan.

S-a întâmplat zilele trecute, stoperul plecând împrumut la Clinceni.

Însă Ehmann va avea viață grea, pe mai departe, la revenirea în tricoul alb-roșu. Îi va fi foarte greu să prindă și lotul de 18, darămite un loc în primul „11”. Pentru că el joacă doar fundaș central. Un loc este ocupat de Ante Puljici, primul căpitan al "câinilor", al doilea de Ricardo Grigore, eligibil U21.

Rezervă este Mihai Popescu, unul dintre jucătorii folosiți cu regularitate de Uhrin. Ehmann pornește din nou cu ultima șansă la titularizare, e la număr. 

5 jucătoriau sosit în această iarnă la Dinamo: fundașii Ehmann, Kostrna, Kilyen și Skovajsa, precum și mijlocașul Vali Lazăr

Ce l-a convins pe Uhrin să-l cheme pe Ehmann de la Reșița:

  • 2 goluri în 17 meciuri pentru bănățeni
  • 80 la sută din partide le-a bifat ca titular
  • 76 la sută din meciuri le-a bifat ca integralist

„Are mentalitate de învingător” 

Ex-dinamovistul Cristi Bobar, președintele Reșiței, a fost cel ce l-a luat pe Ehmann la CSM, dar nu avea cum să se opună acum revenirii în Ștefan cel Mare. Cu toate că l-ar mai fi vrut pe Marco până în vară la echipa sa. "Are un caracter bun. E un fotbalist de viitor. Are calitate și sper să se adapteze și să-i fie bine la Dinamo. Cred că se poate dezvolta frumos și, când va ajunge fotbalist mare, să-și aducă aminte că și CSM Resița a reprezentat ceva în cariera lui. Știu ce cerințe sunt la Dinamo. Acum e la alt nivel, dar el are mentalitate de învingător", a declarat Bobar pentru GSP.RO. 

Trebuie să se pună la punct cu româna

Marco a copilărit în Germania și a făcut junioratul la Dortmund, Freiburg și Karlsruhe. Atunci când a sosit la Dinamo, în primăvară, Ehmann nu vorbea absolut deloc limba română. Dialoga cu colegii în germană și în engleză. Între timp, s-a mai pus la punct cu limba română, cu toate că i-a fost dificil să își găsească o școală. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.