Handbal

SCM RM. VÂLCEA - GYOR 20-29 // VIDEO+FOTO Fără scăpare! Campioana României a fost învinsă de Gyor în grupele Ligii Campionilor

Articol de Marian Ursescu, Marius Ionescu (foto)  —  Saturday, 08 February 2020

SCM Rm. Vâlcea, campioana României, a pierdut pe teren propriu contra lui Gyor, în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, scor 20-29.

Gyor, campioana Europei, a avut ceva emoții în prima parte. În repriza a doua însă, Gyorul a defilat, apărarea vâlceană obosind să se mai lupte cu masivele jucătoare adverse.

Sub presiunea faptului că nu a câștigat niciodată la Vâlcea, în perioada Oltchim, din cinci întâlniri, Gyor a venit cu temele foarte bine puse la punct.

Cel mai bun atac din Liga Campionilor, cu o medie de peste 33 de goluri/meci, întâlnea cea mai bună apărare! Și asta s-a văzut mai ales în prima repriză, când Vâlcea a avut prospețime și a stat fizic lângă adversare.

Atacul, marea problemă!

Ca de multe ori în meciurile importante, Vâlcea a suferit din greu în ofensivă, acolo unde nu a putut să găsească soluții pentru a depăși apărarea uriașă a Gyorului din centrul defensivei. Amorim și Brattset au fost acolo șefe, iar campioana României a căutat soluții mai ales pe extreme. Numai că, Norgaard și Marta Lopez nu au fost deloc în mână. Au ratat exasperant și Gyorul nu a iertat.

Vâlcea s-a ținut bine, 22 de minute a fost egalitate perfectă, 6-6. Dacă ar fi fost la tenis s-ar fi intrat în tie-break, dar aici, în ultimele 8 minute ale reprizei, Vâlcea nu a mai găsit soluții. A primit patru goluri consecutiv și Gyorul respira altfel în Sala "Traian".

Decimate de eliminări

În startul reprizei a doua, Vâlcea nu a mai fost echipa care să respecte un plan bine stabilit, în care să calmeze jocul și să nu se ia cu adversara "la alergare". A fost un haos pe teren, în care jucătoarele vâlcene au încercat soluțiile individuale pentru a înscrie.

Au intervenit însă și factorii externi. Nemțoaicele Merz și Kuttler, cele care ne-au făcut fericiți la Mondialul de anul trecut, prin acel 7 metri dictat cu Ungaria în ultimele secunde, au văzut acum eliminări de două minute doar de o singură parte! Între minutele 36 și 46, Vâlcea a jucat în inferioritate numerică, iar când ai în fața un adversar de talia Gyorului, asta nu poate trece neobservat.

7-2a fost balanța eliminărilor de 2 minute. Vâlcea a jucat practic 10 minute cu un om în minus

289 de goluria marcat Gyor în Liga Campionilor

Și pe tabelă s-a simțit din plin acest lucru! Gyor s-a desprins la 20-14, în ciuda eforturilor gazdelor, iar victoria era asigurată. Cei doi tehnicieni au schimbat liniile, numai că "rezervele" Gyorului ar prinde, probabil, primul 7, la 90% dintre echipele Europei. Nze Minko, Kurtovic, Hansen au jucat doart câteva minute, iar Leynaud, Puhalak sau Bodi Bernadett nu au intrat pe teren.

Gyor a jucat serios, ca o echipă mare, nu și-a privit adversarul de sus, iar victoria a fost una logică: 29-20. Vâlcea își păstrează șansele de calificare în "sferturi", dar mai are mult până să ajungă să se bată cu echipe gen Gyor, Brest, Rostov.

0goluri de la 9 metri a marcat SCM Rm. Vâlcea. A ratat toate cele 8 încercări. Și Gyor a avut numai două reușite

7ratări de pe extreme a avut campioana României, care a marcat doar de două ori de pe colțurile terenului

51-62%a fost procentajul eficacității celor două echipe la acest meci. Procentul campioanei României a scăzut mai ales în partea a doua

SCM Rm. Vâlcea 20
Elghaoui 7, Florica 3, Glibko 3, M. Lopez 2, Fraga 2, Da Silva 1, Norgaard 1, Liscevici 1. Antrenor: Florentin Pera
Gyor 29
V. Kristiansen 8, Amorim 5, Csenge 4, Oftedal 3, Brattset 2, Hansen 2, Faluvegi 2, Knedlikova 1, Kurtovic 1, Nze Minko 1. Antrenor: Danyi Gabor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.