Tenis

VIDEO Rafael Nadal, în lacrimi la marele succes al lui Roger Federer: „A plâns pentru mine! E o persoană incredibilă”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 08 February 2020

Roger Federer (numărul 3 ATP) și Rafael Nadal (numărul 2 ATP) au oferit un moment emoționant la meciul caritabil în care au bifat un record amețitor. Federer a vorbit la final despre prietenia cu Rafa, dezvăluind că ibericul a plâns după succesul elvețianului din 2009 de la Roland Garros.

Rafa este o persoană incredibilă cu valori incredibile. Are o familie minunată. Între noi există un respect reciproc imens. Mi-a spus astăzi că a plâns când am câștigat titlul de la Roland Garros în 2009. Atât de fericit era pentru mine. Avem o rivalitate grozavă”, a mărturisit Roger Federer.

Federer (38 de ani) și Nadal (33 de ani) au disputat un meci caritabil vineri în Cape Town, Africa de Sud. Cei doi au oferit un spectacol pe cinste fanilor, la capătul căruia Federer s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3.

Meciul a fost organizat de fundația Roger Federer pentru susținerea copiilor defavorizați din 6 țări africane. Organizatorii au anunțat că evenimentul a generat mai mult de 3 milioane de dolari!

20 de trofeede Grand Slam a câștigat Roger Federer de-a lungul carierei, record absolut în tenis. Prietenul Rafa are 19

Roger Federer a reușit abia în 2009, când adunase deja 13 trofee de Mare Șlem, să triumfe și la Roland Garros. L-a învins în finală pe suedezul Robin Söderling în 3 seturi, scor 6-1, 7-6, 6-4. Elvețianul pierduse până atunci de trei ori în ultimul act, de fiecare dată în fața lui Nadal.

(Daniel Grigore)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.