Stranieri

Beșiktaș - Gaziantep 3-0 // Marius Șumudică, un adevărat taifun: „A fost o execuție în direct! VAR distruge fotbalul”

Captură BT Sport

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 08 februarie 2020

Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, a protestat ca niciodată după acest meci, 0-3 cu Beșiktaș.

Beșiktaș a mai avut 4 goluri anulate, dar penalty-ul de 1-0 a fost o greșeală a arbitrului și a asistentului video!

După un joc și o victorie spectaculoase, la 5-1 cu liderul Sivasspor, Gaziantep (cu Maxim și Toșca integraliști) a pierdut clar azi la Istanbul în fața lui Beșiktaș, 0-3, gazdele (la care Sergen Yalçın a debutat pe bancă) având și alte patru goluri anulate pentru ofsaid!

A deviat mingea cu brațul lipit de corp

Numai că, în minutul 52, soarta acestui meci s-a scris la un penalty cel puțin controversat. La o centrare a alb-negrilor, Guray Vural, mijlocașul stânga al lui Gaziantep, aflat chiar pe linia de 16 metri, a deviat mingea cu brațul, dar îl avea lipită de corp, arătând clar că nu vrea să influențeze faza.

Avertizat de VAR, arbitrul Alper Ulusoy a revăzut acțiunea pe monitorul de la marginea terenului și a dictat lovitură de pedeapsă. Eronat!

"Am un gust amar"

Burak Yilmaz a transformat (1-0), apoi "vulturii" i-au devorat pe roș-negri. Aflat la prima întâlnire în Turcia, împrumutat de Fiorentina, Kevin-Prince Boateng a marcat pentru 2-0 cu călcâiul (70), iar Jeremain Lens a făcut 3-0 în prelungiri (90+5).

La final, Marius Șumudică era cel mai supărat om de la zona mixtă. "Am un gust amar. Am jucat bine prima repriză, ne-am creat ocazii, adversarii au avut și mai multe ocazii, însă era 0-0", a început antrenorul lui Gaziantep în portugheză. Protestând vehement. Acuzând: "A fost o execuție în direct! O execuție!".

Explicația la care portugheza s-a împletit cu româna

A continuat la fel de dur: "Am acum o imagine clară. VAR distruge fotbalul!".

Șumudică a detaliat: "VAR ne-a făcut rău cu Fenerbahce, din cauza VAR am pierdut cu Gençlerbirliği. Și acum, la fel".

Gesticulând pentru a repeta gestul lui Guray Vural, a tunat: "E penalty când duci mâna într-o poziție nefirească". Aici, portugheza s-a împletit cu româna, apărând cuvântul "nefirească". "Jucătorul meu avea mâna lipită. De ce să dai penalty? Gaziantep deranjează pe cineva?".

"Nu se mai poate. Muncim degeaba!"

Tehnicianul i-a mai reproșat ceva "centralului". "Gökhan Gönül, jucătorul lui Beșiktaș, a recunoscut, onest, că a provocat 11 metri. Și ce s-a întâmplat? A luat cartonaș galben!", a declarat el, tot mai nervos.

Șumudică a încheiat, furios: "Nu se mai poate continua astfel. Trebuie să oprim totul. Muncim degeaba. Pentru nimic".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.