Tenis

FED CUP, ROMÂNIA - RUSIA // Cronica meciului 4, Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova 7-5, 6-3 » Curajul începutului

Articol de Roxana Fleşeru, Raed Krishan (foto)  —  Saturday, 08 February 2020

Jaqueline Cristian a reușit să facă un meci perfect în fața unei Kudermetova care nu a avut replică, 7-5, 6-3.

Pe Veronika și Jaqueline le despart 159 de locuri în clasamentul WTA și multe meciuri la nivel înalt, însă acest lucru nu s-a văzut deloc pe teren. Românca în vârstă de 21 de ani a intrat cu încredere în meci, profitând de șansa care i s-a oferit, să joace într-un duel de totul sau nimic, cu peste 8.000 de oameni strigându-i numele.

A început ezitant, însă apoi și-a regăsit ritmul și a fost pozitivă la fiecare lovitură. În primul set s-a impus cu 7-5, ștergând cu buretele orice emoție și îndoială. Susținută cu mult patos de Gabriela Ruse și de restul echipei, Jaqueline a găsit cele mai bune soluții, în timp ce Veronika nu mai vedea nimic clar. Igor Andreev părea împietrit pe banca Rusiei, în timp ce Florin Segărceanu era mai tot timpul în picioare.

Partea a doua a fost și mai clar în favoarea româncei clasate pe poziția 197 WTA. A împins-o pe adversara sa dincolo de teren și a dictat punctele, impunându-se după o oră și treizeci de minute cu 7-5, 6-3. "Au fost două zile grele pentru mine, se pare că România nu e o țară cu noroc, după ce anul trecut la turneul WTA conduceam cu un set mi-am sucit glezna. Poate data viitoare o să fie mai bine. Sper ca fetele de la dublu să joace mai bine", a spus Kudermetova, glumind amar. Ea rămâne fără victorie în Cupa Fed în patru participări.

Pentru Jaqueline a fost un succes care îi poate oferi încrederea pentru a face pasul spre turneele WTA, dar și o amintire pe care o va prețui toată viața. "Nu am cuvinte! Am știu de la început că voi câștigat, am crezut", a spus ea la interviul de pe teren. E primul pas, depinde de ea e urmează.

33de greșeli neforțate a comis Veronika Kudermetova în partida de azi, în timp ce Jaqueline a adunat 17

10lovituri direct câștigătoare a adunat Jaqueline Cristian, în timp ce adversara sa a ajuns la borna 14

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.