Liga 1

Habib Habibou revine în Liga 1! Mircea Rednic îl aduce la Poli Iași

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 13 February 2020

Habib Habibou (32 de ani) e la un pas să revină în Liga 1, la 12 ani după aventura la FCSB! Atacantul  este dorit de Mircea Rednic la Poli Iași.

Mircea Rednic vrea s-o întărească pe Poli Iași pentru a salva echipa de la retrogradare și pregătește un transfer surprinzător. Potrivit site-ului ziarevenimentul.ro, Habibou este atacantul pe care Mircea Rednic îl vrea la echipa sa. Atacantul din Republica centrafricană, care are și naționalitate franceză, este liber de contract de o lună, după ce și-a reziliat contractul cu Lokeren

Astfel, sunt mari șanse ca acesta să accepte oferta lui Poli Iași și să revină în Liga 1. Habibou a fost crescut la juniorii lui PSG și a mai jucat la Charleroi, Tubize, FCSB, Zulte Waregem, Leeds, Gent, Rennes, Gaziantepspor, Lens, Qatar SC, Maccabi Petah Tikva și Lokeren. 

300.000 de euroeste cota lui Habibou, potrivit transfermarkt.

 Gigi Becali l-a adus în 2008: „Cu el Steaua ajunge departe”

 În ianuarie 2008 FCSB îl împrumuta pe Habibou pentru 6 luni, dar acesta nu a impresionat. Habibou a evoluat în 8 meciuri pentru echipa roș-albastră, înscriind un gol și oferind două pase decisive. „E un jucător minunat. Cu oameni ca el voi putea ajunge departe cu Steaua”, spunea atunci Gigi Becali despre el. După 6 luni, Habibou s-a întors la Charleroi. 

În 2018, a marcat un gol nemaivăzut

 În noiembrie 2018, Habib Habibou a marcat golul victoriei lui Maccabi Petah-Tikva, la 1-0 cu Netanya, în campionatul din Israel. Apoi, a distribuit filmulețul golului pe Twitter, cu un comentariu amuzant: „Candidează la Premiul Puskas”. În minutul 87, Habibou era lângă un coleg accidentat, în careul mic advers, dar mingea nu ieșise afară. Maccabi și-a reluat ofensiva, aripa dreaptă a centrat în fața porții, și goalkeeperul a scăpat mingea pe sub el. Habibou a fugit de lângă coechipierul aflat încă la pământ și a trimis balonul în plasă. 

85 de încălcări ale Codului Rutier

În iulie 2017, Habib Habibou a avut mari necazuri cu poliția. Fostul stelist, aflat atunci la Lens, a primit o condamnare de doi ani cu suspendare și amendă de 12.000 de euro, iar bolidul pe care-l conducea, un Porsche Panamera, i-a fost confiscat! Atacantul a fost depistat în Belgia în mai 2016 fără permis, fiind a 34-a oară când se întâmplă asta în „cariera” centrafricanului! Habibou a mai fost pedepsit în 29 de cazuri pentru 85 de încălcări ale Codului Rutier și a primit interdicție de a mai conduce până în 2022.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.