Campionate

AC MILAN - JUVENTUS 1-1 // Penaltyul otrăvit » Pioli, furios: „Nu mai înţelege nimeni când e henţ, s-a creat confuzie totală!”

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 14 februarie 2020

AC Milan și Juventus au încheiat la egalitate, 1-1, meciul tur din Cupa Italiei, din semifinale.

  • Napoli a învins-o pe Inter, scor 1-0, în turul celeilalte semifinale
  • Partidele retur se vor juca pe 3/4 martie

Stefano Pioli, antrenorul lui AC Milan, acuză lovitura care a decis egalul în prelungiri: „Nu mai înţelege nimeni când se fluieră henţ, e confuzie totală!”. 
Maurizio Sarri răspunde: „A fost 11 metri clar la Ronaldo!”

AC Milan a fost foarte aproape să plece cu avantaj în returul semifinalei Cupei Italiei, dar Juventus are prima şansă la calificare după egalul smuls în prelungiri (1-1), în urma unei faze care a provocat un scandal imens. Rossonerii au contestat virulent penaltyul acordat (cu VAR) campioanei în prelungiri. 

„Le-am cerut jucătorilor să iasă de pe teren fără niciun regret şi au făcut-o. Sunt mândru de cum au evoluat şi meritam să câştigăm. N-a fost 11 metri la Calabria. Nu mai înţelege nimeni când e henţ, s-a creat confuzie totală!”, se revoltă Pioli. Avantajul asigurat de golul lui Rebic a fost anulat de execuţia perfectă de la punctul cu var marca Ronaldo.

„Nu mă simt avantajat”

Antrenorul gazdelor a explicat motivul furiei: „La începutul fazei a fost un fault la Ibrahimovic. Şi-mi amintesc că la reuniunea arbitrilor s-a spus că penalty-ul similar dictat pentru Brescia la Cagliari a fost greşit, pentru că jucătorul care sare cu mâna depărtată nu vede mingea”. Dar Gazzetta dello Sport adaugă o nuanţă: „Atunci, Cerri ratează intervenţia la minge. Acum, Calabria îi blochează şutul lui Ronaldo, asumându-şi mâna cu care şi-a mărit suprafaţa corpului. Rămâne totuşi dubiul, decizia lui Valeri e la limită”. 

3 jucători suspendaţiva avea Milan la returul de pe 4 martie. Ibrahimovic şi Rebic, avertizaţi joi, plus Theo Hernandez, eliminat în minutul 71 pentru două „galbene”

Şi Sarri a luat foc: „11 metri clar la Cristiano potrivit regulilor actuale, cu care nu-s total de acord. Nu înseamnă însă că dacă nu-mi place legea comit delicte! Nu mă simt favorizat, întrucât am mai avut un penalty la Cuadrado, lovit cu cotul în faţă”. 

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.