Altele

Albert Saritov s-a calificat în finala Europenelor de lupte la 97 kg!

Articol de Marian Ursescu  —  vineri, 14 februarie 2020

Albert Saritov, sportivul naturalizat din Rusia, care a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Rio, va lupta în finală cu rusul Abdulrashid Sadulaev.

Albert Saritov ar putea fi al doilea luptător român care cucerește aurul la Europenele de lupte de la Roma (Italia) după Alin Alexuc-Ciurariu. Saritov (34 de ani) s-a calificat vineri seara în finala categoriei de lupte libere, la 97 de kilograme, după un parcurs fără greșeală.

„Tricolorul” a avut un prim tur foarte greu, avându-l ca adversar pe italianul de origine cubaneză Abraham de Jesus Conyedo Ruano. Albert s-a impus însă cu 6-4, la puncte. În „sferturi”, a trecut de polonezul Radoslaw Baran, 5-1, pentru ca în semifinale să treacă lejer de neamțul Gennadij Cudinovic, 10-0 prin superioritate tehnică.

Finala de sâmbătă seara se anunță extrem de grea pentru Albert Saritov. Rusul Sadulaev are la doar 23 de ani un palmares impresionant. Este campionul olimpic de la Rio de Janeiro, dar la categoria 96 de kilograme, dar și de patru ori campion mondial. De două ori la 86 kg, de două ori la 97 kilograme.

Originar din Daghestan, după Jocurile Olimpice de la Rio, Sadulaev a primit din partea șefului districtului un BMW X6, dar și un cal din rasa Akhal-Teke. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.