Liga 1

POLI IAȘI - CRAIOVA 2-5 // VIDEO+FOTO Fără nod în Papură! Craiova câștigă un meci cu 7 goluri și e la 3 puncte de CFR, înainte de duelul direct

Articol de Ovidiu Minea  —  sâmbătă, 15 februarie 2020

Craiova a câștigat cu emoții meciul cu Poli Iași, 5-2, deși a avut 3-0 la pauză. Etapa viitoare, oltenii vor întâlni liderul CFR Cluj, de care îi despart acum 3 puncte.

Corneliu Papură, antrenorul oltenilor, are maximum de puncte în 2020, cu 10 goluri marcate în 3 meciuri, și-a adus-o pe Craiova în cărțile pentru titlu.

Pe val după ce-a câștigat ambele meciuri din 2020, cu nucile tari Gaz Metan și Viitorul, Craiova a luat tare o grupare pe care nici Rednic, sosit în iarnă, n-a trezit-o. Oltenii au profitat din plin de degringolada gazdelor, care pierduseră ambele partide din acest an ca o continuare a ultimelor 5 din 2019, iar după un sfert de oră tabela arăta deja 0-2.

În minutul 10, Nițu a finalizat o pasă a lui Nistor rafinată de Cicâldău, iar ultimul a transformat peste 6 minute, de la 11 metri, o intrare inconștientă a lui Klimavicius asupra lui Bancu. Oaspeții nu s-au oprit și-au generat primele contestări ale lui Rednic în Copou, după ce Bălașa a dus scorul la un neverosimil 0-3 în minutul 22. Putea fi și mai mult după o jumătate de oră, însă Târnovanu a parat lovitura liberă executată de Cicâldău.

Până la pauză, și Omoh (39), și Nistor (44) au mai avut posibilitatea de a puncta, însă primul a ratat incredibil, iar încercarea ex-dinamovistului a fost parată de portarul ieșenilor.

La puls 200

Crezându-se deja câștigători, juveții au pătruns pe vârfuri în actul secund, iar Poli nu a irosit invitația de a intra în joc. Frăsinescu (52) a concretizat prima încercare cadrată a moldovenilor și Iriondo a relansat partida în minutul 69 cu o reușită de efect. Între cele două goluri, meciul a fost colorat și de ocaziile lui Cicâldău (53), Bălașa (59) și Omoh (65). Finalul nu s-a mai jucat la puls 200 pentru că Bancu a liniștit partida în minutul 82, iar Koljici a desăvârșit dezastrul ieșenilor cu două minute înainte de final. Craiova a ajuns astfel în coasta liderului, iar Rednic e pe loc de baraj și a intrat deja în colimatorul moldovenilor.

Sursa foto: facebook.com/CSMPolitehnicaIasiOficial & facebook.com/UCVOficial

Habibou e la Iași

Habib Habibou a ajuns la Iași! Atacantul de 32 de ani a fost adus de Mircea Rednic să contribuie la salvarea de la retrogradare, asta dacă va trece mâine vizita medicală. Fostul atacant al Stelei a fost azi spectator. Habibou a evoluat ultima oară pentru Lokeren, club de care s-a despărțit la începutul anului. Fotbalistul a evoluat pentru trupa lui Gigi Becali jumătate de an, înscriind un singur gol în 8 meciuri.

2.140de spectatori au asistat la meci

Poli Iași - Craiova 2-5

  • Au marcat: Frăsinescu 52', De Iriondo 69' /L. Nițu 10', Cicâldău 16'-pen., Bălașa 22', Bancu 81', Koljic 88'
  • Vezi AICI VIDEO

Poli Iași: Târnovanu - Grădinaru, Klimavicius, Frăsinescu, Şerban - Breeveld, Passaglia - Luis Soares, Omoh, Chacana - Luckassen
Rezerve: Rusu, Iriondo, Radu, Horşia, Cristea, Mihalache, Longher 
Antrenor: Mircea Rednic 

CS U Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Bălaşa, Cosic, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Bărbuţ, Niţu, Ivan 
Rezerve: Popescu, Martic, Vătăjelu, Tiago Ferreira, Ivanov, Baiaram, Koljic 
Antrenor: Corneliu Papură

Stadion: „Emil Alexandrescu” (Iași)
Arbitru: Cătălin Popa // Asistenți: Florin Neacșu și Laszlo Bucsi

vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.