Europa League

HERTHA BERLIN - RAPID 0-1 // 14 ani de la singura victorie pe teren german a unui echipe românești

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 15 februarie 2020

Azi, se împlinesc 14 ani de la singura victorie pe teren german a unei echipe românești. În 2006, Rapid se impunea la limită, 1-0, în fața nemților de la Hertha Berlin.

Giuleștenii au câștigat pe Olympiastadion din Berlin prin reușita lui Vali Negru din minutul 68. O primă manșă ideală din „dubla” cu nemții și un mare pas spre calificarea în sferturi. În retur, la București, alb-vișiniii s-au impus cu 2-0 (goluri: Daniel Niculae '50 si Mugurel Buga '79).

Ultimul an în care mai multe echipe românești făceau impresie în cupele europene

Anul 2006 a fost unul notabil pentru fotbalul românesc, cele trei mari echipe ale Capitalei au obținut victorii importante. În afară, de Rapid și Steaua, și Dinamo a scris istorie, învingând Everton, scor 5-1, într-un meci nebun pe arena din „Ștefan cel Mare”. Dinamo a reușit calificarea într-o grupă care a pus-o față în față cu echipe precum Marseille sau CSKA Moscova. „Câinii” n-au izbutit însă să se califice în fazele eliminatorii.

Pentru prima dată, două echipe romanești s-au întâlnit într-un sfert de finală 

Soarta a făcut ca Steaua și Rapid să fie extrase împreună la tragerea la sorți. A urmat un sfert de finală pasionant în Cupa UEFA, între cele două echipe românești.

Cosmin Olăroiu a condus echipa din Ghencea mai departe după două meciuri extraordinar de strânse 0-0 și 1-1 (goluri înscrise de Bănel Nicoliță pentru roș-albaștri și Viorel Moldovan pentru giuleșteni). Steliștii au pierdut însă dramatic semifinala cu Middlesborough (victorie 1-0 la Bucuresti și înfrângere 2-4 în Anglia), premianta locului doi din acel an al competiției.

articol de Ionuț Berbecaru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.