Liga 1

FCSB // Locul al treilea n-are nicio șansă! Roș-albaștrii ies din cursa pentru titlu dacă termină pe ultima treaptă a podiumului

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  marţi, 18 februarie 2020

FCSB iese din cursa pentru titlu dacă termină sezonul regulat pe ultima treaptă a podiumului. 

Asta spune tradiția acestui sistem de desfășurare a campionatului: a treia clasată nu a urcat nici măcar un loc ca urmare a partidelor din play-off.

Clubul lui Becali ar trebui să-și mai propună doar să prindă un loc de Europa League, la titlu e imposibil să mai ajungă dacă intră în play-off de pe poziția a treia, pe care se află în momentul de față. Judecata aceasta rezultă din istoricul campionatului de la modificarea sistemului competițional până în prezent. Cine a apărut în play-off de pe locul al treilea nu a urcat nici măcar o poziție!

FCSB se află acum la 3 puncte în spatele Craiovei și la 6 în urma Clujului. Roș-albaștrii vor juca acasă cu Chindia în ultima rundă din sezonul regulat, iar primele două clasate au programat duelul direct, în Bănie. Pe prima poziție nu mai au cum să ajungă Florin Tănase și colegii lui, ceea ce constituie deja un semn că lupta pentru titlu le-a devenit o misiune imposibilă.

Cel mai sărac loc 1

De când există play-off, cine a condus ierarhia din sezonul regulat a păstrat coroana și la capătul programului din play-off. Astra a fost prima campioană, au urmat Viitorul și, în doi ani la rând, CFR.

Clujul e și acum lider, deci ar trebui să devină campion pentru al treilea sezon consecutiv dacă se respectă tradiția. Există și o veste încurajatoare pentru roș-albaștri: dacă nu bate CFR la Craiova, liderul de la startul play-off-ului are cele mai puține puncte de când se dispută campionatul în formatul acesta.

Astra și Viitorul au cucerit până acum cele mai puține puncte în sezonul regulat, câte 51. Vișiniii au 49 și ar trebui să ia trei puncte din Bănie ca să depășească nivelul minim pe care l-au înregistrat campioanele de până acum.

"Eu nu mai cred în titlu, poate doar să-l câștigăm fiindcă așa vrea Dumnezeu. Dacă nu o batem pe Clinceni și pierdem cu Dinamo, care e a noua, cum să sperăm să fim campioni? Noi suntem copilași, nu bărbați, nu fotbaliști adevărați!"
Gigi Becali, patron FCSB

"FCSB se va bate în play-off, dar la titlu n-o văd să aibă șanse! Uitați-vă la CFR și la Craiova, ce echipe sunt! La FCSB sunt multe probleme interne. Când antrenorul spune c-a venit să lucreze pentru un creștin e clar că el n-are nicio putere în club, de fapt"
Valentin Lazăr, mijlocaș Dinamo

Mai rău s-a putut

A treia clasată nu a progresat încât să devină campioană, dar mai rău a fost posibil să termine. În sezonul 2016-2017, Astra era a treia după sezonul regulat și a încheiat play-off-ul pe poziția a șasea. În stagiunea 2018-2019, Craiova a coborât un loc, pe al patrulea. Dacă ar avea parte de o asemenea scădere, FCSB ar ajunge în afara locurilor de cupe europene! Roș-albaștrii mai au totuși încă o cale să-și asigure participarea în Europa, prin intermediul Cupei României. Sunt calificați în "sferturi" și vor evolua împotriva lui Hermannstadt în faza aceasta. Au mai evoluat la Sibiu în Cupă în urmă cu două sezoane și au pierdut uimitor, 0-3, în condițiile în care Hermannstadt se afla în "B" în acel moment. Ei au jucat finala Cupei atunci, pierdută în fața Craiovei, 0-2, într-o partidă disputată pe Arena Națională.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.