Liga 1

POLI IAȘI // OPINIE Aurelian Botezatu: „Mircea Rednic face aceeași greșeală ca Victor Pițurcă la Craiova. Fanii îi cer deja demisia”

Articol de Aurelian Botezatu  —  Tuesday, 18 February 2020

Mircea Rednic (57 de ani), antrenorul lui Poli Iași, parcă a uitat că fotbalul e un sport de echipă, iar ca o echipă să funcționeze are nevoie de omogenitate. La Iași, fanii îi cer deja demisia.

Rednic a făcut multe lucruri bune de când a fost instalat la Poli, în debutul anului. Până s-a reluat campionatul! Gazeta a analizat toate trei partidele disputate de ieșeni până acum, iar concluzia este că noul antrenor ignoră cu bună știință unul dintre principiile de bază ale funcționării unei echipe: omogenitatea.

Greșeala lui Mircea Rednic la Poli Iași

Despre cine vorbim? Dacă Pițurcă, la Craiova, o „omora" rotind prea des și prea mulți jucători în teren, „Puriul" se încăpățânează să joace meci de meci cu fotbaliștii aduși în această iarnă, în loc să-i integreze treptat. De parcă am vorbi de niște mari valori, pe care nu-ți poți permite să le ții pe bancă la banii pe care i-ai cheltuit, jucători capabili să facă diferența imediat.

Consecința? Cu 5-6 jucători noi în primul „11", care s-au cunoscut abia la Iași, jocul deocamdată nu se leagă. Mai ales de la mijloc în sus, unde ai nevoie de creativitate, lipsesc automatismele. Iar exprimarea ofensivă a moldovenilor e mai degrabă rodul întâmplării.

POLI IAȘI // De-a dreptul petarde

Nu mai punem la socoteală că unii dintre nou-veniți sunt de-a dreptul petarde. Klimavicius, cunoscut de la Dinamo pentru gafele sale, e și la Iași veriga slabă din centrul defensivei. Iar Omoh și Luckassen, jucători fără meciuri oficiale în picioare de prin primăvara anului trecut, aduși pe filiera Luanei Rednic, n-au față nici de liga a doua.

În tot acest timp, Mihalache și Andrei Cristea, jucătorii cu experiență ai Politehnicii, cei care puteau ajuta mai eficient echipa fie și pentru că joacă de ani buni la Iași, privesc neputincioși de pe margine. Primul n-a bifat nici măcar un minut în 2020, iar căpitanul alb-albaștrilor e o soluție doar pe finalurile de meci. Ce-a realizat Rednic până acum? Trei eșecuri din tot atâtea partide disputate, care i-au atras antipatia suporterilor. Sâmbătă seară, după înfrângerea cu CS Universitatea Craiova, scor 2-5, i s-a solicitat deja demisia!

POLI IAȘI // Nou-veniții titulari cu:

  • Viitorul (1-2, a): Grădinaru, Klimavicius, Chacana,  Omoh, De Iriondo, Luckassen
  • Sepsi (0-1, d): Grădinaru, Klimavicius, Chacana, Omoh, De Iriondo
  • Craiova (2-5, a): Grădinaru, Klimavicius, Chacana, Omoh, Luckassen

„Am avut o primă repriză proastă. Sunt mult mai omogeni ei, au o circulație bună de balon" Mircea Rednic, antrenor Poli Iași "Atmosfera din stadion n-am înțeles-o, pentru că n-au fost vreo 10 victorii până să vin eu. Trebuie să avem răbdare cu jucătorii" - Mircea Rednic, antrenor Poli Iași

11 meciuri consecutivefără victorie are Poli în Liga 1, dintre care 10 înfrângeri. Golaveraj: 9-22

VEZI ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.