Unul dintre cluburile care n-a avut relații de transferuri cu FCSB și banii lui Becali este CS Universitatea Craiova, unde patron e Mihai Rotaru, acuzat și el de DNA pentru același gen de fapte pentru care Gigi riscă din nou să fie condamnat: despăgubire frauduloasă.
Craiova n-a fost pe lista prietenilor lui Becali. Nici măcar din perspectiva transferurilor. Deși și-a dorit mereu în ultimii ani fotbaliști din Bănie, Băluță, Mitriță, Ivan, Mateiu, Bancu, Vătăjelu fiind exemple în acest sens, trupa din Bănie s-a ținut departe de ofertele amețitoare ale lui Becali.
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Mihai Rotaru, acuzat în trecut de DNA
Singurul fotbalist adus de FCSB de la Craiova a fost portarul Andrei Vlad, pe care CS U a fost nevoită să-l cedeze fiindcă altfel l-ar fi pierdut gratis, iar până la urmă s-a ales cu 400.000 de euro. Gruparea craioveană are în frunte un patron care s-a confruntat și încă se mai confruntă și el cu același gen de probleme pe care le are Becali acum.
În vara lui 2016, DNA trimitea în judecată un dosar în care era implicat, pe lângă foștii deputați Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, și Mihai Rotaru, iar speța era despăgubirea actualului patron al lui CSU de către ANRP pentru un teren supraevaluat cu aproape 100 de milioane de lei.
Procurorii DNA au descris în rechizitoriul pe care l-au întocmit schema, care seamănă izbitor cu cea din cazul Gigi Becali&Vasile Geambazi: în 2009, Mihai Rotaru a cumpărat cu 750.000 euro drepturile litigioase pe care o persoană le deţinea asupra unui teren de peste 60.000 de metri pătrați, în Piteşti.
Persoana respectivă a vândut terenul după ce nu reușise să obțină proprietățile deși se judecase timp de un deceniu. După doar câteva luni, la 17 iunie 2010, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Gabor Attila Marko, membri în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, au aprobat în regim de urgenţă raportul de evaluare prin care terenul respectiv a fost evaluat la aproape 110.000.000 lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.
Terenul în cauză a fost supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu aproape 100 de milioane de lei, de circa 10 ori faţă de preţul real, sumă cu care Ministerul Finanţelor Publice a hotărât să se constituie parte civilă.
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Alt dosar în 2017
Mihai Rotaru a fost nevoit să se prezinte la sediul DNA și în 2017. Motivul a fost tot un dosar în care procurorii anchetează retrocedările ilegale de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Pe lângă Rotaru, a mai fost interogat de DNA și Horia Georgescu, fost membru în comisia ANRP.
La vremea respectivă, Digi24 anunța că procurorii vizau 3 terenuri din Bistrița-Năsăud, care fuseseră supraevaluate, iar beneficiarii ar fi fost Mihai Rotaru și o rudă a acestuia. Prejudiciul în acest caz ar fi de aproape 20 de milioane de euro.
2014e anul în care CS U Craiova a promovat în Liga 1
13,2 milioane de euroera datoria pe care o înregistra CSU Craiova în raportul financiar contabil la 31 decembrie 2018, mare parte din această sumă fiind, de fapt, creanța patronului Mihai Rotaru pentru sumele pe care le-a cheltuit cu clubul
{{text}}