Altele

Soția lui Alex Benga face spectacol pe pârtie! Iulia domină schiul alpin feminin românesc, desi are trei copii acasă și a făcut o pauză de 8 ani

Articol de Iulian Cuibar  —  duminică, 23 februarie 2020

Iulia Benga a câștigat trei din cele patru curse feminine de slalom ale FIS SES Nation Cup, competiție internațională de schi care s-a desfășurat zilele trecute în Poiana Brașov.

Mai mult, în cea de-a patra a terminat pe locul secund, după Maria Ioana Constantin. Brașoveanca și-a continuat astfel parcursul foarte bun din acest sezon, după patru curse în Bulgaria, cu două clasări pe ultima treaptă a podiumului, la Pamporovo și la Borovets. 

„Am continuat să mă antrenez și rezultatele au continuat să vină. Mi-aș fi dorit să câștig în toate cele patru zile în Poiană, dar e în regulă și cu o clasare pe poziția a doua. Sunt mulțumită de rezultate, împlinită sufletește. Când m-am reapucat de schi am vrut podiumuri. Din 18 curse internaționale la care am participat de atunci, în 14 am terminat pe podium. Deci...obiectiv îndeplinit J”, a spus sportiva care se pregătește în continuare pentru Campionatele Naționale ale României. 

Speranță a schiului românesc în urmă cu un deceniu, după 8 ani de pauză, cu trei copii şi tot atâtea operaţii de cezariană, soția fotbalistului Alex Benga a revenit pe pârtie în iarna trecută, la vârsta de 30 de ani. 

„Este un model pentru schiul românesc! Ar trebui susținută! Eu la club o susțin cu tot ce e nevoie. Merge foarte bine! Este cel mai de valoare sportiv al Romaniei la schi și un exemplu pentru tânăra generație. Cu 3 copii reuseste să se antreneze, să meargă la concursuri și să aibă rezultate remarcabile”, a spus antrenorul Iuliei, Ioan Gabriel Nan, pentru aimx.ro. 

La masculin, cursele din Poiana Brașov au fost castigate de Ștefan Claudiu Tudoran, Viktor Petkov (Macedonia), Eldar Salihovic (Muntenegru) și Robert Zold.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.