Diverse

VIDEO+FOTO Imagini spectaculoase din dronă! Creasta Masivului Oslea a fost cucerită de cei mai buni schiori și snowboarderi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 24 februarie 2020

Week-end plin de adrenalină! Sub măreția Vârfului Oslea din Munții Retezat, peste 300 de practicanți de schi și snowboard au înfruntat labirintul pădurilor de brazi și necunoscutul golului alpin pentru a participa cea de-a noua ediție Red Bull Oslea Hike & Ride.  

Conform organizatorilor, competiția are un caracter unic în România, deoarece include atât partea de urcare în contratimp a versantului pe o distanță de 3,9km, cu echipamentul în spate, de la cota 1300 la cota 1940, cât și partea de coborâre pe schiuri sau snowboard, pe un traseu de 1,4km, cu o înclinație de 40 de grade.

Toți participanții au fost nevoiți să urce, cu echipamentul în spate, cei 3,9 kilometri până la nivelul crestei de 1.940 metri. Csongor Laszlo a reușit să urce până pe Vârful Oslea în doar 55 de minute, urmat de Paul Aufmesser care s-a clasat cu doar 1 minut în spate.

Ajunși pe creastă, concurenții au trecut la partea a doua a provocării, cea a spectacolului pe schi sau snowboard, pe o coborâre de 1,4 kilometri, unde au impresionat juriul prin liniile, controlul, fluiditatea, stilul și trick-urile lor. Red Bull Oslea Hike & Ride, competiție de tradiție care se desfășoară de 9 ani pe năprasnicul relief al Carpaților Meridionali, reunește alergarea montană cu disciplinele de freeride schi și snowboard.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.