Baschet

KOBE BRYANT MEMORIAL // VIDEO+FOTO Sabrina Ionescu, amintiri speciale cu Kobe Bryant: „Ne-am uitat unul la altul și mi-a zis: «Nu știu de unde a învățat asta!»”. Discurs impresionant al soției lui

+9 Foto
Sabrina Ionescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 24 February 2020

O ceremonie comemorativă în memoria lui Kobe Bryant și a celorlalți pasageri care au murit în accidentul de elicopter de pe 26 ianuarie 2020 a avut loc azi, la Los Angeles, SUA.

Evenimentul de la Staples Center, a început la ora României 20:00 (ora locală 10:00), și i-a comemorat pe Kobe Bryant, legenda lui LA Lakers, 41 de ani la momentul accidentului, fiica sa, Gianna, 13 ani, Alyssa Altobelli, 14 ani, Keri Altobelli, 46 de ani, John Altobelli, 56 de ani, Payton Chester, 13 ani, Sarah Chester, 45 de ani, Christina Mauser, 38 de ani, și pilotul Ara Zobayan, 50 de ani.

Jucătoarea de origine română Sabrina Ionescu, 22 de ani, star al baschetului de colegiu din SUA, care a devenit o apropiată a familiei Bryant în ultimii ani, a apărut pe scenă și a ținut un discurs pentru a onora memoria mentorului său, Kobe. „E un privilegiu și o onoare că Sabrina participă”, a declarat antrenorea ei de la Oregon Ducks, Kelly Graves.

„Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învățat enorm de multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să muncești, cum să te trezești a doua zi și s-o iei de la capăt. Și asta am făcut. Acum un an, antrenorii ne-au zis că avem o surpriză. Kobe a venit cu Gianna și au stat pe margine la meciul nostru. S-au uitat la tot. A fost prima dată când l-am cunoscut. Au venit la vestiar, ne-au felicitat. O urmăream mereu pe Gigi în video-uri, avea niște aptitudini incredibile. Indiferent ce școală ar fi ales, Gigi era viitorul sportului.

M-am antrenat cu ea, am vorbit cu Kobe, se vedea că exersează împreună foarte mult. Zâmbea mereu, dar când începea meciul se schimba la față. O dată, o jucătoare a tras-o de tricou, iar ea a faultat-o și a trecut cu piciorul peste ea. Eu și Kobe ne-am uitat unul la altul și el mi-a zis «Nu știu de unde a învățat asta!». Am râs și am zis «Eu știu!». Nu poți învăța asta, era ceva înnăscut. 

Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticoane amuzante, când simțeam presiune mă motiva, îmi dădea indicații tehnice și tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră», îmi spunea Kobe”, a rememorat Sabrina.

„Încă îi mai dau mesaje lui Kobe, așa cum făceam de obicei. I-am dat unul chiar după ce a murit. «Mi-e dor de tine, odihnește-te în pace, prietene!». Nu am primit răspuns, dar am simțit că e acolo, undeva, la celălalt capăt. Încă mai aștept să apară. Nu pot vorbi despre ei doi la trecut”
Sabrina Ionescu

Discurs emoționant al Vanessei Bryant, soția lui Kobe:

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au venit. Am simțit toată dragostea și rugăciunile voastre. Fetița mea, Gigi, e un suflet blând și bun, mereu mă săruta de bună dimineața și de noapte bună. Știa cât înseamnă pentru mine, își amintea mereu să facă asta. Era fata lui tata, dar îmi arăta mereu cât de mult mă iubește. Era motivată ca tatăl ei, iar zâmbetul ei era ca o rază de soare, îi cuprindea toată fața. Kobe zicea mereu că are personalitatea mea, avea un râs pur și real. Kobe și Gianna gravitau mereu unul spre altul, ea era o atletă extraordinară. Era încrezătoare, dar nu arogantă. Îi plăcea să ajute oamenii. Semnăna cu tatăl ei, amândoi erau profesori minunați. Gigi își iubea enorm familia, iubea tradițiile noastre și dorea tot ce e mai bun pentru noi. Vorbea chineză, avea rezultate excelente la școală și era o sportivă înnăscută. Ne-a făcut pe toți foarte mândri! Îmi e atât de dor de ea... Nu îi voi mai putea spune cât de frumoasă e în ziua nunții ei, n-o voi vedea mergând alături de tatăl ei spre altar. Știu că ar fi fost o mamă minunată, de mică era foarte mămoasă. Ar fi fost o jucătoare de baschet extraordinară în WNBA și ar fi făcut diferența în baschetul feminin”, a spus Vanessa Bryant despre Gigi Bryant.

„Kobe era cel mai tare pe terenul de baschet. Câștigător de Oscar, All Stars... Black Mamba. Pentru mine era iubitul meu, soțul meu. Era totul pentru mine. Eram împreună de când eu aveam 17 ani și jumătate. A fost cel mai grozav soț. M-a iubit mai mult decât aș putea descrie în cuvinte. Nu știu ce am făcut să merit așa un bărbat, un gentleman. El era cel romantic în relația noastră, abia așteptam aniversările noastre, Valentine's Day... Kobe voia să ne reînnoim jurămintele și să călătorim în toată lumea. Vorbeam despre cum vom fi niște bunici cool. Le spunea mereu fetelor ce inteligente sunt, le ajuta să fie curajoase. După ce s-a retras, le ducea și le lua de la școală în fiecare zi”, a rememorat Vanessa.

„Dumnezeu a știut că nu pot rămâne unul fără celălalt. De-asta i-a luat pe amândoi. Kobe, ai grijă de Gigi! Mi-e dor de voi. Să vă odihniți în pace, într-o zi ne vom revedea. Vă iubesc!”
Vanessa Bryant

KOBE BRYANT MEMORIAL

La aproape o lună de la tragedie, soția lui Kobe, Vanessa, a dorit să onoreze memoria celor dispăruți și să facă un gest caritabil, toate încasările de la eveniment urmând să fie donate unei fundații. Staples Center are o capacitate de 20.000 de locuri, iar biletele au fost de 3 categorii, 224$, 112$ și 24.02$, sume-simbol legate de numerele purtate de Kobe și Gianna pe teren.

Sabrina Ionescu, bachetbalistă Oregon Ducks: „Sezonul acesta este pentru Kobe Bryant”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.