Liga 1

FCSB // Cum l-a descoperit Bogdan Vintilă pe Adrian Petre în 2014 » L-a văzut mai bun decât Coman!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  marţi, 25 februarie 2020

FCSB // Adrian Petre, 22 de ani, noul atacant al FCSB-ului, a fost remarcat de actualul tehnician al roș-albaștrilor, Bogdan Vintilă, la un trial U17, organizat la Timișoara, în urmă cu 5 ani.

Transferul lui Adrian Petre la FCSB îi deschide atacantului posibilitatea să lucreze cu antrenorul căruia îi datorează practic accesul în lumea bună a fotbalului. Bogdan Vintilă este cel care l-a descoperit pe Adi încă dinainte ca el să devină un fotbalist important chiar și pentru UTA, formație de la care a plecat în străinătate, la Esbjerg, în Danemarca.

L-a observat la 16 ani

Actualul tehnician al vicecampioanei l-a remarcat în noiembrie 2014, în cadrul unui trial pe care antrenorii de la naționala U17 l-au efectuat la Timișoara și care a avut ca scop descoperirea de jucători care să se încadreze în limita de vârstă a generației 1998. Petre s-a prezentat și el, alături de alți peste 100 de jucători. Nu fusese niciodată chemat la vreo acțiune a unui lot, dar calitățile sale l-au impresionat imediat pe Vintilă, care l-a anunțat că a trecut testul și că va fi convocat la primul meci pe care România U17 urma să-l joace.

A marcat singurul gol la Turneul de Elită

Și așa au stat lucrurile, Petre a venit la Mogoșoaia în decembrie 2014, după care a făcut parte și din turneele pe care "tricolorii" mici le-au efectuat la începutul lui 2015, în care s-a pregătit participarea la Turneul de Elită. În lotul cu care România a mers acolo se afla și Florinel Coman, titularul de drept al postului de atacant, într-o echipă care reprezintă naționala U21 de astăzi a României și din care au mai făcut parte Ianis Hagi, Oaidă, Casap, Dobre, Andrei Ciobanu, Ghiță.

Vintilă l-a văzut pe Petre mai bun decât Coman și i-a oferit acestuia postul de atacant central. România a pierdut toate cele 3 jocuri la Turneul de Elită, 0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia și 1-2 cu Anglia, însă singurul gol al "tricolorilor" i-a aparținut chiar lui Petre, iar el a fost reușit chiar în poarta Angliei.

Din acel moment, cariera lui Petre a explodat. UTA a început să-i dea credit, chiar dacă avea numai 17 ani. A fost debutat la Liga a 2-a, unde în primul sezon a marcat un singur gol în 9 jocuri. Apoi, în al doilea sezon în tricoul Bătrânei Doamne, a făcut senzație: 28 de goluri în 29 de meciuri. Imediat a fost cumpărat de Esbjerg pentru 500.000 de euro!

Adrian Petre: "Nu ne axăm foarte mult pe presiunea pe care o pune patronul nostru! Tot timpul sunt pregătit psihic"

Cum arăta România U17 în 2015: Suciu - Kilyen, Ghiță, Fridrich, Vlădescu - Căpușă, Oaidă, Casap, Dobre - I. Hagi - Ad. Petre

Petre la naționalele României

NAȚIONALA / MECIURI / GOLURI
U17 5/3
U18 2/1
U19 6/2
U21 15/5

Petre la echipe de club

CLUB / MECIURI / GOLURI
UTA 38/29
Esbjerg 79/29
FCSB 1/0

1,3milioane de euro e cota de piață a lui Adi pe site-ul transfermarkt.com

800de mii de euro a plătit FCSB pentru a-l achiziționa pe Petre

7jucători eligibili pentru regula U21 are Vintilă în lot în momentul de față: Vlad, Oaidă, Moruțan, Olaru, Man, Coman și Petre, toți au bifat cel puțin o selecție în reprezentativa de tineret

Adrian Petre: "Nu ne axăm foarte mult pe presiunea pe care o pune patronul nostru! Tot timpul sunt pregătit psihic"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.