Europa League

PORTO - LEVERKUSEN // ULTIMA ORĂ Istvan Kovacs, delegat la un supermeci în Europa League!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 25 February 2020

Istvan Kovacs (35 de ani) va arbitra partida retur Porto - Leverkusen, din „16”-imile Europa League, joi, 27 februarie, de la ora 19:55.

  • În tur, Leverkusen s-a impus pe teren propriu cu Porto, scor 2-1

Asistenții lui Kovacs vor fi Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar cel de-al patrulea oficial va fi Marius Avram. De asemenea, în cabina VAR, Istvan va fi ajutat tot de un român: Ovidiu Hațegan.

Alexandru Deaconu, observator în Europa League

Alexandru Deaconu (47 de ani), vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, va fi observatorul meciului Benfica - Șahtior (joi, 27 februarie, ora 22:00), din returul „16”-imilor UEL. Fosta echipa a lui Mircea Lucescu a câștigat în tur, 2-1.

Istvan Kovacs, promovat de UEFA

La finalul anului trecut, Kovacs a primit o veste fantastică. UEFA l-a promovat în cea mai bună categorie a arbitrilor europeni, Elite, acolo unde se află un alt român, Ovidiu Hațegan.

Este nivelul la care au acces doar cei pe care forul de la Nyon îi ia în calcul pentru a conduce jocurile de Champions League, fazele finale din Europa League și turneul final al Campionatului European. Sunt 28 de arbitri în Elite, iar în afara României, doar alte 5 țări mai au câte doi „centrali”. Germania e singura cu 3 reprezentanți. În ianuarie, Kovacs a participat la cursurile UEFA, care au avut loc în Spania, la Mallorca.  

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.