Altele

VIDEO Teama de Coronavirus a lovit din plin sportivii români » S-au întors de urgență la București: „Din ce știu, Olimpiada se mută la Londra sau la Moscova”

Articol de Vlad Nedelea, Alexandru Grigore  —  marţi, 25 februarie 2020

În plină alertă din cauza epidemiei de Coronavirus care a înspăimântat Italia, delegația României de kaiac-canoe a întrerupt pregătirile din Peninsulă și a revenit aseară în România.

Sportivii urmează să meargă la Complexul Sportiv Naţional Snagov, motiv pentru care au stârnit nemulțumirile angajaților de acolo, care reclamă că sportivii ar trebui să intre în carantină. 

Românii au aterizat marți seară pe aeroportul „Henri Coandă” și au oferit câteva declarații la sosirea în țară. Aceștia au vorbit despre impactul pe care virusul îl are în Italia, dar și despre Olimpiada de la Tokyo din vară. 

Florin Popescu, unul dintrea antrenorii echipei de kaiac canoe, a declarat: „Italia e afectată, dar noi venim dintr-o zonă care nu e afectată. Noi am fost la 700 km de zona afectată. Purtăm măști pentru precauție, atâta tot. Am luat decizia să ne întoarcem în țară duminică dimnineața. 

În niciun caz nu ne-am speriat de gripă, nouă ne era frică să nu rămânem pe acolo. Nu știu dacă se mută Olimpiada, nu pot să mă pronunț”, a declarat antrenorul Florin Popescu.  

„Din ce știu, Olimpiada se mută la Londra sau Moscova”

Canotorul Constantin Dîba a comentat la rândul său această situație neplăcută, afirmând că Olimpiada din 2020 nu va mai avea loc la Tokyo: 

Am plecat preventiv pentru că se anunța că toată țara va intra în carantină. Probabil vom sta 14 zile în carantină, ar fi păcat să pățim ceva în acest an olimpic. Din ce am înțeles din surse oficiale, s-ar putea ca Olimpiada să nu mai fie la Tokyo. S-ar putea să fie la Moscova sau Londra”. 

Și boxul afectat: „Vom sta în carantină câteva zile” 

Tot din Italia au venit și câțiva pugiliști români. Cristian Filip, unul dintre aceștia, a dialogat preț de câteva minute cu presa.

 „Ne-a fost puțin teamă. Am încercat să plecăm cât se poate de repede. N-a fost panică unde stăteam, dar am încercat să venim cât mai repede. Vom sta în carantină câteva zile, apoi vom merge la turneul de calificare pentru Olimpiadă. 

Am încercat să stăm cât mai izolați, am purtat măști. O problemă a fost că nu mai găseam măști, dar am încercat să nu intrăm prea mult în contact cu lumea”.

VIDEO // Robert Jitaru, pugilist român: „A fost mai multă panică”

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.