Europa League

Ianis Hagi și Rangers, pas enorm spre Liga Campionilor! Scoțienii au atins un obiectiv important grație victoriei cu Braga

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 26 February 2020

Victoria obținută de Rangers pe terenul portughezilor de la Braga, scor 1-0, vine cu un beneficiu surprinzător. Scoția urcă pe locul 13 în clasamentul coeficienților UEFA, iar formația lui Ianis Hagi (21 de ani) e aproape sigură de participarea în preliminariile ediției 2021/2022 de Liga Campionilor. 

Ianis Hagi a fost decisiv în victoria lui Rangers, din tur, scor 3-2, când a marcat două goluri, și a pasat decisiv la triumful de astăzi. Cele două meciuri au dus Scoția pe locul 13 în clasamentul coeficienților, unul care permite participarea a două echipe în preliminariile Ligii Campionilor. 

Scoția, 99% cu două echipe în Liga Campionilor peste doi ani

Scoția mai poate pierde acest privilegiu doar într-un scenariu SF, după cum precizează Dale Johnson, jurnalist ESPN. Basel și Olympiakos ar trebui să se apropie de trofeul Europa League și Celtic să fie eliminată de Copenhaga (1-1 în tur).

Rangers, locul 2 în Scoția

Calculele la nivel european sunt clare, așa că Rangers mai are nevoie doar să termine pe unul dintre primele două locuri în competiția internă. Formația lui Steven Gerrad nu are decât o adversară pe măsură în acest moment, rivala istorică Celtic. 

România, locul 29 în clasamentul UEFA

România ocupă în acest moment locul 29 în clasamentul coeficienților, cu 2.250 de puncte, în spatele unor țări precum Azerbaijan, Kazahstan, Bulgaria, Israel sau Belarus.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.