Tenis

Reacție DURĂ după retragerea Mariei Sharapova: „A fost forțată sa facă asta. Echipa sa a încălcat regulile!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 27 februarie 2020

Shamil Tarpischev, președintele Federației de Tenis din Rusia, a declarat că suspendarea Mariei Sharapova (32 de ani) din 2016 a cântărit decisiv în decizia rusoaicei de a se retrage.

De asemenea, Tarpischev, un fost jucător și antrenor de tenis, consideră că staff-ul jucătoarei cu 36 de titluri WTA câștigate de-a lungul carierei, a fost vinovat pentru incidentul petrecut în urmă cu 4 ani.

„A fost o problemă legată de accidentări și de toată treaba cu meldoniumul. Situația este tristă. Nu doar pentru că este vorba de dopaj, ci și pentru că echipa sa a încălcat regulile jocului și i-a administrat astfel de substanțe.

Suspendarea a fost o lovitură teribilă pentru ea, iar totul a fost din cauza echipei sale. A fost forțată să își încheie cariera prematur", a declarat Tarpischev.

MARIA SHARAPOVA S-A RETRAS

Maria Sharapova (32 de ani, 373 WTA) și-a anunțat oficial retragerea din tenis ieri.

„Cum lași în urmă singura viața pe care ai cunoscut-o vreodată? Cum te îndepărtezi de arenele pe care te-ai antrenat de când erai doar o fetiță, de jocul pe care îl iubești, unul care îți aducea lacrimi nevăzute și bucurii nespuse, un sport în care ai găsit o familie, alături de fani care au fost în spatele tău mai bine de 28 de ani? Sunt nouă în asta, așa că vă rog să mă iertați. La revedere, tenis” - Sharapova pentru VanityFair

5 trofee de Grand Slamare Sharapova în palmares, două la Roland Garros, unul la Australian Open, unul la Wimbledon și unul la US Open

CONTROVERSA CARIEREI, ÎN 2016

Maria Sharapova a fost suspendată doi ani (pedeapsă redusă la 15 luni ulterior), începând cu ianuarie 2016, iar de atunci cariera ei s-a schimbat dramatic.

Sharapova a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis pentru uz de meldonium, substanță interzisă. Meldonium, THP, MET-88, Mildronats sau Quaterine este un medicament anti-ischemic fabricat de o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Meldonium e folosit clinic pentru a trata angina și infarctul miocardic.

Maria Sharapova a revenit în circuit în cursul anului 2017, însă nu a mai atins niciodată performanțele cu care s-a făcut cunoscută înaintea scandalului de dopaj.

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.