Europa League

EUROPA LEAGUE. Ce spune regulamentul în cazul golului marcat de Păun » Schimbarea care a dus la anularea golului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 februarie 2020

Meciul dintre Sevilla și CFR Cluj, 0-0, din 16-imile Europa League a avut parte de un final dramatic, după ce în minutul 87 CFR Cluj a avut un gol anulat. 

Arbitrul leton Andris Treimanis a anulat reușita lui Adrian Păun, după consultarea VAR, pentru că în faza de dinainte Lacina Traore a atins mingea cu mâna. 

La interviul de după meci și la conferință, Dan Petrescu a venit cu un regulment, din care le-a citit jurnaliștilor, dar acesta nu era actualizat. 

Ce spune regulamentul 

În iunie 2019 regulamentul a fost modificat pentru a stabili mai bine când se dictează henț. Astfel, potrivit legii, pe faza de atac hențul se judecă diferit. 

Este o abatere atunci când:

  • un jucător atinge mingea cu mâna în mod intenționat, inclusiv când mișcă mâna către minge
  • câștigă posesia/controlul balonului după ce atinge mingea cu mâna și după aceea marchează în poarta adversarului sau e creată o ocazie de gol 
  • marchează în poarta adversarului din mână, chiar dacă accidental

Este de obicei abatere atunci când:

  • un jucător atingea mingea cu mâna când brațul mărește aria corpului
  • mâna este deasupra nivelului umărului

 „E henț clar în afara oricărui dubiu. Regulamentul e clar: dacă mingea atinge mâna unui jucător, după care echipa acelui fotbalist marchează gol, reușita se anulează! Tocmai de aceea, centralul nu a fost să vadă faza, pentru că nu e vorba de a interpreta dacă și-a creat un avantaj, dacă a fost intenție etc. Cei din cabină trebuiau doar să judece dacă a fost sau nu atinsă mingea cu mâna. Decizia centralului este perfect regulamentară”, a explicat Cristi Balaj pentru GSP.RO

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.