Europa League

Fanii celor de la Rangers au început să-i tachineze pe cei de la Leverkusen: „Kai Havertz are postere cu Ianis Hagi pe perete!”

Ianis Hagi a fost vedeta dublei Rangers - Braga, reușind două goluri și o pasă de gol.

Articol de Daniel Grigore  —  Friday, 28 February 2020

Rangers, echipa la care evoluează Ianis Hagi (21 de ani), va întâlni echipa germană Bayer Leverkusen în optimile Europa League. 

Pentru echipa lui Steven Gerrard, tragerea la sorți nu a fost foarte blândă. Bayer Leverkusen era una dintre cele mai dificile echipe cu care Rangers putea pica, pe lângă Manchester United, Inter Milan sau Sevilla. 

Bayer Leverkusen s-a calificat în optimile de finală ale Europa League după ce a trecut de FC Porto, reușind să învingă echipa portugheză atât în tur (2-1), cât și în returul din Portugalia (3-1), în timp ce Rangers a trecut de o altă echipă portugheză, Braga, cu 4-2 la general: 3-2 în tur și 1-0 în retur.

În sezonul 1998/1999, Rangers a învins-o pe Bayer Leverkusen în a doua rundă a Cupei UEFA, scor 3-2 la general, după 1-1 în Scoția și 2-1 în Germania.

Fanii celor două echipe așteaptă duelul dintre cele două echipe cu sufletul la gură, din moment ce acesta îi va pune față în față pe mijlocașul german Kai Havertz (20 de ani) și pe Ianis Hagi, senzația din „dubla” Rangers - Braga.

„Kai Havertz are postere cu Ianis Hagi pe perete!” sau „Hagi vs. Havertz - 2 playmakeri estetici în formă ireală” sunt doar câteva dintre reacțiile fanilor.

Bayer Leverkusen, sezon bun sub comanda lui Peter Bosz

Echipa antrenată de olandezul Peter Bosz (56 de ani) se află în acest moment pe locul 5 în Bundesliga, la doar 6 puncte în spatele liderului Bayern Munchen. Nemții au 13 victorii, 4 egaluri și 6 înfrângeri în primele 23 de meciuri din campionat, iar în ultima vreme se află într-o formă de zile mari: au câștigat 8 dintre ultimele 9 meciuri disputate, reușind în această perioadă să o învingă pe FC Porto de două ori (3-1 și 2-1) și pe Borussia Dortmund (4-3).

Kai Havertz, perla echipei

Conform publicației Transfermarkt, lotul lui Bayer Leverkusen are o valoare de piață de 445.75 de milioane de euro. În comparație, lotul celor de la Rangers valorează 62.8 milioane de euro.

90 milioane de euroeste cota de piață a lui Kai Havertz, cel mai valoros jucător al echipei din Leverkusen.

Havertz are parte de un sezon foarte bun: În 30 de apariții în acest sezon, a reușit să marcheze de 8 ori și să ofere 5 pase de gol. Forma mijlocașului în Europa League este cu adevărat impresionantă: În 2 meciuri a reușit 2 goluri și 2 pase de gol! Evoluțiile lui Havertz din ultimele 2 sezoane au dus la apariția unor zvonuri conform cărora echipe mari din Europa sunt interesate să îl achiziționeze pe mijlocașul de 20 de ani. Manchester United, Arsenal, Liverpool și Bayern Munchen sunt doar câteva dintre echipele interesate de Havertz.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.