Tenis

ASHLEIGH BARTY - PETRA KVITOVA / VIDEO + FOTO Liderul mondial, eliminat în semifinale la Doha! Cum va arăta clasamentul WTA

+12 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 februarie 2020

Ashleigh Barty (1 WTA) a fost eliminată de Petra Kvitova (11 WTA) în semifinalele turneului de la Doha, scor 4-6, 6-2, 4-6. Sportiva din Cehia va juca în ultimul act cu bielorusa Aryna Sabalenka (13 WTA).

Kvitova a întrerupt seria neagră din duelurile cu Barty. Australianca se impusese în ultimele 4 meciuri directe, dar astăzi a fost luată prin surprindere. Petra nu s-a dezis de la stilul ei de joc, a fost agresivă în debut, și a câștigat primul set după 39 de minute. 

Barty și-a ridicat substanțial nivelul primului serviciu pus în teren, 72% în setul secund, față de 63% în primul, nu i-a oferit adversarei nicio oportunitate de break și a împins partida în decisiv. Kvitova a avut nervii mai tari și a câștigat al treilea meci de 3 seturi din această săptămână, după cele cu Suarez Navarro și Ostapenko. 

VIDEO // Kvitova, victorie în fața lui Barty

Simona Halep, departe de Barty 

Ashleigh Barty continuă să conducă ierarhia mondială. Începând de luni, australianca va avea 8.717 puncte. Locul secund este ocupat de Simona Halep, cu 6.076 de puncte. Datorită calificării în ultimul act, Petra Kvitova a urcat până pe locul 11. Un eventual triumf sâmbătă ar însemna revenirea între primele 10 jucătoare ale lumii.

4este locul ocupat de Halep în clasamentul pentru Turneul Campioanelor. Dacă Petra Kvitova se va impune în finală, Simona o să ajungă pe locul 5

Finala loviturilor câștigătoare 

Petra Kvitova o va înfrunta în utimul act de la Doha pe bielorusa Aryna Sabalenka (13 WTA), într-un duel al jucătoarelor recunoscute pentru stilul agresiv de joc. Cele două s-au mai întâlnit de 3 ori, de fiecare dată pe hard. Kvitova conduce cu 2-1.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.