Campionate

VIDEO+FOTO Hoffenheim - Bayern, întrerupt în minutul 77! Scene fără precedent: fotbaliștii au refuzat să mai joace

Articol de Aurelian Botezatu  —  sâmbătă, 29 februarie 2020

Meciul dintre Hoffenheim și Bayern Munchen a fost întrerupt de două ori, la scorul de 0-6, din cauza ultrașilor oaspeți.

Prima dată, meciul a fost întrerupt în minutul 67, pentru 3-4 minute. Motivul a fost un mesaj jignitor la adresa lui Dietmar Hopp patronul lui Hoffenheim: „Nimic nu s-a schimbat. Federația și-a încălcat cuvântul  dat. Hopp rămâne un fiu de târfă”. A doua oară când s-a întrerupt meciul, a fost în minutul 77. Fanii lui Bayern afișaseră un al doilea banner: „Tu, fiu de târfă”. Ultrașii îl acuză de crearea unui club artificial, atipic în peisajul fotbalistic german, în stilul celor de la RB Leipzig.

Hopp s-a mai războit și cu fanii celor de la Dortmund și de la Gladbach în trecut, din cauza aceluiași gen de mesaj.

Dietmar Hopp

Fotbaliștii au protestat

Jucătorii, antrenorul și oficialii lui Bayern s-au îndreptat de fiecare dată spre sectorul fanilor bavarezi și au încercat să îi calmeze. Oliver Kahn a coborât și el, dar arbitrul a fost de neînduplecat și a trimis jucătorii la vestiare de două ori, după afișarea bannerelor.

Partida a fost reluată pentru a doua oară, dar jucătorii celor două formații au refuzat să mai joace. Au plimbat mingea între ei 13 minute, în așteptarea fluierului final. Un fel de grevă a jucătorilor, solidari cu Hopp. O premieră în Bundesliga! Meciul a fost dus astfel la bun sfârșit. Dacă ar fi avut loc a treia întrerupere, Bayern putea să piardă la „masa verde”, însă n-a fost cazul.

Bayern și-a filmat suporterii, iar directorul executiv Karl-Heinz Rummenigge a declarat că aceștia vor fi identificați și se vor lua măsuri dure împotriva lor.

Ultrașii au stricat momentul

Fanii lui Bayern au pregătit o coregrafie specială înaintea partidei. Au „aprins” întregul sector cu sute de torțe, sărbătorind 120 de ani de la înființarea clubului. Și jucătorii le-au dat motive de satisfacție, marcând 6 goluri în primele 62 de minute. Apoi a urmat haosul.

Vezi și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.