Liga 1

DINAMO // Achiziții ratate! Oamenii de încredere ai lui Uhrin au îngropat speranțele ”câinilor”

Articol de Eduard Apostol  —  duminică, 01 martie 2020

Transferurile iernii, oamenii de încredere aduși de Uhrin, Skovajsa și Kostrna, l-au subminat pe antrenor și-au îngropat speranțele ”câinilor”.

Dinamo s-a bucurat și a trăit la maximum din derby-ul cu FCSB (2-1), dar după s-a pus pe tobogan și s-a dus la vale. În al treilea an în play-out, "câinii" sunt doar cu vorbele: că trag să termine pe prima poziție din zona a doua a clasamentului, că vor Cupa României și preliminariile Europa League, că fac echipă puternică pentru "la anul ca să ajungem măcar în play-off". Realitatea îi contrazice, 0-1 vineri seară cu Clinceni, și Dinamo tremură ca să rămână în Liga 1. Multe etape în zona roșie a clasamentului, în vecinătatea graniței cu Divizia B, roș-albii riscă să se facă de ocară după ce în 2019 au terminat pe cel mai rușinos loc, 9, din istoria de șapte decenii a clubului.

Slovacii au făcut-o lată

După 5 etape oficiale din 2020, în preajma meciului primăverii - cum poate să sune partida cu Academica Clinceni din "sferturile" Cupei de marți! -, Dinamo arată că a dat chix cu transferurile iernii! Cel puțin până acum, dacă se iau în considerare doar două mutări agreate de Dusan Uhrin. Care atârnă ca o piatră de moară pe gâtul antrenorului, ce a trecut în două săptămâni de la reverențe în fața galeriei și aprecieri generale în rândul fanilor DDB la a i se cere demisia pe rețelele de socializare! Lukas Skovajsa și Kristian Kostrna au analizat prost niște momente-cheie care au adus Dinamo la 4 puncte de locul de baraj, la 5 puncte de retrogradarea directă, după prima rundă din play-out.

- Lukas Skovajsa a îngropat definitiv speranțele pentru un miracol ca Dinamo să prindă in extremis play-off-ul. A luat două cartonașe galbene și, automat, cartonaș roșu în 8 minute în meciul de la Voluntari (1-2), la scorul de 1-0 pentru "câini". La 3 minute după eliminarea slovacului, ilfovenii au egalat, apoi au dat și golul victoriei, Dinamo a ajuns, matematic, în play-out la finalul acelei etape.

- Kristian Kostrna a greșit decisiv cu Clinceni (0-1), i-a pus, practic, pasă de gol lui Buziuc, cu un gol spectaculos vineri seară. După degajarea lui Piscitelli, fundașul dreapta i-a așezat mingea autorului golului.

- Valentin Lazăr s-a scos cu golul în poarta FCSB-ului (2-1), reușita victoriei, în rest a fost folosit puțin. A prins 157 de minute în 4 meciuri, doar cu ilfovenii a fost integralist, când a avut o ocazie uriașă.

- Szabolcs Kilyen a fost integralist la Mediaș, 0-1 cu Gaz Metan, și atât, cu Academica a fost suspendat pentru cumul de cartonașe.

- Marco Ehmann, readus de la Reșița, a fost doar spectator, etapă de etapă.

2victorii în 5 meciuri oficiale din 2020 a obținut Dinamo: a învins Astra și FCSB, a pierdut cu Voluntari, Mediaș și Clinceni

29de puncte a strâns Dinamo în meciurile de pe teren propriu în sezonul regulat, 9 victorii, 2 remize, 2 eșecuri, fiind pe locul secund în acest clasament după CFR Cluj

135de mii de euro este bugetul lunar de salarii în Ștefan cel Mare, unul de play-off, nu de play-out

Rușine maximă

Dinamo a strâns 27 de meciuri oficiale în acest sezon de Liga 1, sezonul regulat, plus prima etapă de play-out. "Câinii" demonstrează că parcurg cel mai slab sezon din istorie și bifează noi borne negative. Eșecul cu Clinceni a marcat o situație de neînchipuit pentru gruparea care are 34 de trofee interne: a fost învinsă de 12 dintre cele 13 adversare din Liga 1! 

Dar, în numele sloganului "Doar Dinamo București", roș-albii se mândresc că au scos 4 puncte din 6 cu rivalii de la FCSB, singurii care nu i-au putut învinge în ediția 2019/2020. Astfel, având în vedere și parcursul jalnic din deplasare în sezonul regulat, Dinamo a pierdut cu CFR Cluj (0-1), U Craiova (0-2, 1-4), Botoșani (0-1), Gaz Metan (0-1), Astra (2-3), Viitorul (0-5), Sepsi (1-2), Clinceni (1-2), Chindia (2-3), Hermannstadt (2-4), Poli Iași (0-2) și Voluntari (1-2). 

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri tari despre influența lui Negoiță la Dinamo: cine e jucătorul pe care l-a impus în primul „11”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.