Liga 1

EXCLUSIV Cătălin Straton, interviu cu cărțile pe față: „Sunt bun și merit să fiu titular” + Cum ar răspunde unei oferte de la FCSB

Articol de Eduard Apostol  —  Thursday, 05 March 2020

Cătălin Straton (30 de ani), portarul lui Dinamo, a explicat cum vede el concurența cu Riccardo Piscitelli, 26 de ani, de ce nu e de acord cu decizia staff-ului tehnic de a fi, momentan, opțiunea secundă la titularizare și ce i-ar răspunde lui Gigi Becali dacă l-ar oferta. 

- Cătălin, ai fost apreciat ca fiind decisiv în calificarea lui Dinamo în semifinalele Cupei României. Crezi că va fi de ajuns ca să ai o șansă mai mare să aperi și-n campionat? 

- Eu îmi doresc acest lucru, dar nu depinde în mod special de mine. Ce a depins de mine, am făcut, am dat totul sută la sută când a fost nevoie de mine. Eu mă antrenez în continuare și vreau să joc cât mai bine, la miuțe, la meciuri. 

- Ți se pare corectă atitudinea lui Dusan Uhrin în ceea ce te privește? De când a venit el la Dinamo, tu ai 3 meciuri în Cupă, unde ai fost mereu lăudat, nicio partidă în Liga 1. 

- Știu că sunt un portar bun și merit să apăr! Este decizia antrenorului, iar eu o respect, ca un jucător profesionist ce sunt. Dar nu înseamnă că sunt și de acord cu ea. 

"Riccardo Piscitelli e un băiat senzațional" 

- Tu cum te înțelegi cu Riccardo Piscitelli? E rivalitate între voi doi. 

- Este un băiat senzațional, discutăm destul de mult despre ce putem îmbunătăți fiecare, pentru că nu suntem perfecți. Fiecare vrea să joace, suntem doi oameni maturi încât să înțelegem că o concurență de genul celei pe care o avem noi nu are rost să strice o relație normală între doi prieteni. Din toată povestea asta, Dinamo iese cel mai câștigată, are doi portari buni care-și doresc enorm să joace și muncesc foarte mult pentru lucrul acesta. 

- Și veți rămâne amândoi la Dinamo, din vară? 

- Vedem până la vară, ce s-o mai întâmpla, nu pot prezice viitorul (face cu ochiul). 

Straton: "Eu vreau să rămân cât mai mult aici" 

- Ce faci dacă te sună Gigi Becali și-ți propune să vii la FCSB, după plecarea lui Bălgrădean la Cluj? 

- Sunt la Dinamo, nu mă gândesc nicio clipă la Steaua, vreau să dau totul pentru echipa mea, ca să rămân cât mai mult la acest club. Dinamoviștii m-au dorit aici, datoria mea este să muncesc și să le răsplătesc încrederea. 

- Dar ți se pare ciudat transferul lui "Pufi" la CFR? 

- Este unul dintre portarii buni ai campionatului. Este normal să fie dorit de cele mai bune formații. Sunt deciziile lui, nu sunt eu în măsură să-mi dau cu părerea. 

- Cum e atmosfera la Dinamo după eșecul uriaș numit play-out, al 3-lea an la rând? 

- Pentru o perioadă a fost destul de dureros să acceptăm că nu vom juca nici acum în play-off. Dar am ajuns la concluzia că nu are rost să ne lamentăm. Avem această ocazie bună de a câștiga Cupa și facem tot posibilul să terminăm pe primul loc în play-out. Cred că dacă am reuși aceste două lucruri, am alina puțin din durerea unui nou sezon în play-out. 

Straton: "Finală cu Steaua, că știu c-o batem din nou" 

- Crezi că se poate mai mult la Dinamo? 

- Dinamo e un club mare, e clar, un club care te îndeamnă la performanță. Sunt sigur că această echipă poate mult mai mult. Cred că Dinamo are nevoie de puțin mai multă liniște, pentru că în momentele-cheie mereu s-a întâmplat ceva și echipa a avut de suferit. Jucătorii au nevoie de liniște pentru a fi mai buni. 

- Pe ce loc termină Dinamo? 

- Dacă vom munci și vom fi umili, sunt sigur că putem încheia pe primul loc din play-out. - Cupa României? - Mi-aș dori să jucăm finala contra Stelei, pentru că știu cât de mult ne poate capacita un astfel de meci. Sunt sigur că am învinge-o din nou!

1 zi distanțăeste între zilele de naștere ale celor doi portari dinamoviști, Cătălin fiind pe 9 octombrie, Riccardo pe 10 octombrie

VIDEO // Diego Fabbrini, criticat de Gheorghe Mulțescu: „Încearcă să devină «Salvatore della Patria»”

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.