Liga 1

VIDEO Edi Iordănescu l-a distrus pe Corneliu Papură: „E o plantă care crește la marginea mlaștinilor”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 05 martie 2020

Edi Iordănescu (41 de ani), antrenorul lui Gaz Metan Mediaș, a lansat un atac dur la adresa lui Corneliu Papură (46), tehnicianul CS Universității Craiova. Reacția virulentă vine după ce olteanul îi numise clovni pe ardeleni, la finalul meciului direct, Craiova - Gaz Metan 2-1.

„În ceea ce priveşte poziţia omologului meu de la Craiova, aş prefera să nu-i răspund în mod direct şi am două motive pentru care fac asta. Unu, cred că este josnică declaraţia lui şi ar trebui să mă cobor la un nivel mult prea jos şi m-ar condamna educaţia.

Doi, cred că este un moment în care cineva trebuie să se autosesizeze şi să ia măsuri, pentru că astfel de derapaje nu fac cinste antrenorilor în general. Nu fac cinste unui reprezentant al unui club atât de frumos şi de mare. De ce spun că ar trebui să se sesizeze şi mă refer la comisii? Pentru că s-ar crea un precedent. Toţi ne mai enervăm, toţi mai scăpăm câte o vorbă, mai avem ieşiri sau gesturi pe care ulterior să le regretăm.

Trebuie cineva să se autosesizeze cineva, pentru că vorbim despre o recidivă. După meciul de la Craiova din campionatul regular, în condiţiile în care am pierdut jocul, eram supăraţi, eram cei neîndreptăţiţi, noi am fost decenţi, nu am comentat nimic, nu am adus atacuri către echipa gazdă. Pentru mine, a fost o surpriză ieşirea domnului Papură de la acel moment, am tratat-o ca pe o ieşire la nervi, sub presiune, fiind o miză foarte importantă”, a afirmat Iordănescu, potrivit TV Telekom Sport.

Edi Iordănescu: „Papura e o plantă flexibilă”

Ulterior, Iordănescu jr. l-a ironizat pe Papură, comparându-l cu o plantă, prin asocierea numelui. Antrenorul a făcut aluzie la faptul că tehnicianul craiovean ar fi marioneta lui Rotaru: 

„Lucrurile nu sunt ok, nu pentru că ai atacat o persoană. Măcar dacă mă ataca pe mine şi spuneam că are ceva personal cu mine, dar a atacat o bancă întreagă. Vorbim de mai mulţi oameni care erau pe acea bancă şi e lipsă mare de respect. Întâmplarea face că am fost şi colegi la licenţa PRO şi mă gândeam că poate atacul e redirecţionat către mine şi e dat cu mantă, am înţeles că îi place snooker-ul sau efectiv a fost o cădere nervoasă.

Totuşi, sunt şi lucruri pozitive care derivă din numele lui. Fac o paranteză şi sper să o trataţi ca pe o glumă. Papura e o plantă cu multe proprietaţi pozitive, chiar medicinale. Și e o plantă care nu e foarte pretenţioasă cu mediul lor de trai, creşte şi la marginea lacului, mlaştinilor şi e destul de flexibilă şi se duce în funcţie de direcţia vântului şi se adaptează foarte repede. Rămânem aşa cu impresia asta frumoasă despre planta papură şi nu despre poziţia omului Papură".

Ce a declarat Papură după Craiova - Gaz Metan 2-1

În opinia tehnicianului, cei de la Mediaș au avut o atitudine nepotrivită pe durata partidei: „Nu mă surprinde nimic la cei de la Mediaș, asta fac pe margine acolo... Circ total, nici la circ nu mi-au plăcut clovnii, darămite de cei de la Gaz Metan! Cum să ne ajute arbitrajul?! Dacă ajung clovnii să facă pe aici circ, e normal”.

VEZI ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.