Liga 1

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a răbufnit în presa din Ungaria după gesturile inadmisibile ale ultrașilor: „Ar trebui să existe un moment zero! Felicitări arbitrului, n-a tolerat xenofobia”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 martie 2020

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a vorbit în presa din Ungaria despre incidentele xenofobe de la partida cu Petrolul din Cupa României, 1-0, când fanii „găzarilor” au folosit insulte revoltătoare la adresa fotbaliștilor covăsneni. 

„În sfârşit, a existat atât de mult curaj la un arbitru încât nu a tolerat xenofobia şi a oferit astfel un exemplu pentru alţii. A fost o decizie foarte utilă şi suntem fericiţi pentru asta, deoarece rasismul nu are loc pe terenul de fotbal.

 (...) Ar trebui să existe un moment zero şi apoi cluburile să stea de vorbă cu fanii lor”, a declarat Dioszegi, potrivit site-ului nemzetispor.hu.

Scandările xenofobe au blocat meciul

Finalul partidei de la Ploiești a fost unul tensionat. „Centralul” Iulian Călin a oprit jocul aproape zece minute când se scurseseră deja 88 de minute din timpul regulamentar, motivul fiind repetatele scandări xenofobe din partea fanilor Petrolului. 

Arbitrul argeșean a trimis jucătorii la vestiare, le-a pus în vedere organizatorilor că va opri definitiv meciul dacă va continua atitudinea suporterilor prahoveni. Până la urmă, a dus jocul la bun sfârșit.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.