Liga 1

POLI IAȘI - DINAMO // Mircea Rednic, o nouă reacție savuroasă la conferință: „Nu mor caii când vor câinii” » Ce a provocat reacția „Puriului”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 06 March 2020

POLI IAȘI - DINAMO // Conferințele de presă ținute de Mircea Rednic (57 de ani) la Poli Iași au devenit adevărate recitaluri ale „Puriului”. 

  • Poli Iași - Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Telekom Sport și TV Digi Sport

După ce în urmă cu o lună a venit înarmat la conferință cu un carton pentru a le explica jurnaliștilor o fază de arbitraj, Rednic a provocat râsete și astăzi, când a prefațat duelul de sâmbătă cu fosta echipă.

Amuzat de stemele celor două echipe, care conțin reprezentații grafice ale unor câini și ale unor căluți, Rednic a făcut apel la o vorbă din popor: 

„Nu mor «caii» când vor «câinii». Exact, se potriveşte. Meciul cu Dinamo e mult mai greu decât cel de miercuri (n.r - contra Craiovei, în Cupă, 3-2).

Obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare, suntem pe un loc care nu este liniştitor şi nu avem voie să facem paşi greşiţi. Nu e meci special. E meci special pentru Poli Iaşi. Noi trebuie să câştigăm cele trei puncte”, a declarat Rednic, la conferința de presă de azi.

Mircea Rednic la Dinamo: 

  • Rednic rămâne antrenorul care a adus ultimul titlu de campion în Ștefan cel Mare, în 2007, în „era spartanilor”, și-a pregătit Dinamo în 4 mandat
     
  • A dus „haita” ultima oară în primăvara europeană, în urmă cu 13 ani, când a fost eliminată de Benfica
     
  • A strâns 142 de jocuri în Liga 1 ca A1 la Dinamo, dar a încheiat ediția precedentă pe cea mai joasă poziție, locul 9, din istoria grupării. I-a dus ultima oară pe „câini” în finala Cupei României, pierdută la penalty-uri în favoarea CFR-ului (2016). 
     
  • Rednic este antrenorul activ cu cele mai multe partide pe bancă în prima ligă din România, 333 de jocuri (157 victorii - 89 remize – 87 înfrângeri). 
     
  • Mircea a strâns totuși 15 meciuri contra lui Dinamo și are 8 victorii. Plus o remiză și 6 eșecuri. Bonus: a câștigat 3 trofee în finale contra „câinilor”! Cupa României în 2002, Supercupele din 2002 și 2003, toate ca antrenor al Rapidului.

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.