Tenis

Indian Wells, afectat de Coronavirus! Ce regulă istorică se schimbă la turneul unde Simona Halep e cap de serie #2

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 martie 2020

Turneul Premier Mandatory de la Indian Wells va fi afectat de Coronavirus. Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) e cap de serie numărul 2 la competiția californiană.

  • Calificările de la Indian Wells sunt programate să înceapă pe 9 martie. Competiția se întinde până pe 22 martie

Coronavirusul a lovit și în Statele Unite ale Americii. Până în acest moment au fost confirmate 240 de cazuri, dintre care 14 persoane au murit din caua COVID-19. Oficialii de la Indian Wells au luat măsuri sporite de securitate.

Indian Wells, afectat de Coronavirus

„Urmărim cu atenție situația coronavirusului. Suntem optimiști în ceea ce privește organizarea în condiții normale a competiției. Îi așteptăm pe jucători. Comunicăm constant cu oficialii WTA și ATP și urmăm măsurile cerute de Centrul Medical Eisenhower. Am instalat peste 250 de puncte sanitare, în care oamenii se pot spăla pe mâini. Urmăm toate măsurile de siguranță, iar angajații și voluntarii sunt foarte bine instruiți”, se arată într-un comunicat al oficialilor.

Coronavirusul schimbă tradiția

În ciuda asigurărilor date de oficiali, America e în alertă. Gavin Newsom, guvernatorul statului California, a declarat starea de urgență, iar potrivit The Times, un set de noi reguli va fi aplicat. Printre ele se numără și una legată de copiii de mingi. Aceștia nu vor mai avea voie să le aducă jucătorilor prosopul între schimburi.

Zverez salută decizia

Alexander Zverev (22 de ani, 7 ATP) s-a opus dintotdeauna acestui obicei, de a aduce prosopul. Neamțul nu înțelege motivul pentru care se permite utilizărea prosopului după fiecare schimb de mingi.

„Cred că am folosit prosopul doar de două ori într-un an, când părea că sunt 100 de grade afară și o umiditate de nedescris. Cred că Tiafoe cere prosopul după fiecare schimb, iar Tsitsipas îl ia după ce servește un as. Copiii de mingi sunt acolo să ne aducă mingile, nu prosoapele. Mulți folosesc prosopul ca pe un fel de superstiție, nu pentru că au nevoie de el”, declara Zverev în 2018.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.