Liga 1

FCSB - CRAIOVA // Prea târziu pentru derby » Papură nu poate conta pe Gustavo, cel mai nou transfer al oltenilor

Gustavo a semnat până-n vară, cu opțiune de prelungire pe 3 ani. Va purta numărul 20

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 08 martie 2020

Gustavo nu intră în calcule pentru ”șocul” de azi, FCSB - Craiova, dar Papură speră să-l pună pe picioare în timp util pentru a ajuta în campionat. Atuuri? Poate juca 3 posturi!

  • FCSB și CS Universitatea Craiova se întâlnesc duminică, 8 martie, de la ora 20:30, în derby-ul etapei cu numărul 2 din play-off-ul Ligii 1. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Plus.

La primul său "descălecat", în perioada 2016-2018, Gustavo a îmbrăcat tricoul Craiovei de 70 de ori în toate competițiile.

Deși trebuia să stea la coadă, după Mitriță și Alex Băluță, principalii finalizatori ai echipei, brazilianul a marcat 19 goluri și a oferit 5 pase decisive. Un bilanț decent, cu care, adăugând versatilitatea sa, i-a convins pe oficialii Băniei să-l readucă pe "Ion Oblemenco" atunci când li s-a ivit ocazia.

Târziu pentru "șocul" de azi cu FCSB, dar Papură speră să-l poată pune pe picioare în timp util pentru a ajuta echipa în etapele următoare de campionat. Gusti, cum îi zic oltenii, poate deveni un atu în condițiile în care joacă fără probleme trei poziții: extremă stânga, mijlocaș ofensiv și extremă dreapta.

Oricum, el își va pune amprenta încă de pe acum, fiindcă și din tribună sau de pe bancă pune presiune pe concurenții lui de pe aceste posturi.

Vizați sunt Vali Mihăilă, Cicâldău, Bărbuț și mai ales Andrei Ivan, care în acest moment evoluează, modest, ca extremă dreapta, poziția favorită a brazilianului.

Prezentat vineri, Gustavo a explicat și de ce n-a ajuns în Bănie mai devreme: "De vină a fost situaţia din China, coronavirusul. Aveam două oferte de la echipe din prima ligă a lor. Am aşteptam să văd ce se întâmplă, acolo s-a întârziat tot, campionatul, perioada de transferuri. Apoi am decis să mă întorc, pentru că vreau să joc! Cred că am luat decizia bună!". 

"Gustavo vine după o lungă perioadă de inactivitate. Rămâne să vedem în cât timp îl pot pune pe picioare, fiecare organism reacționează diferit"
Corneliu Papură, antrenor U Craiova

"Eu mă simt bine. Am făcut deja trei antrenamente cu echipa. Acum rămâne să vorbesc cu preparatorul fizic, să vedem când aș putea fi pregătit să joc"

"Am urmărit meciurile Craiovei și din China. Are echipă bună, de titlu. E pe locul doi și la București mergem să câștigăm"

"Toată lumea m-a primit bine. M-am îmbrăţişat cu Tiago, Bărbuţ, Acka, cu toată lumea. Rămânerea mea va depinde în mare măsură de câştigarea campionatului
Gustavo Vagenin, extremă U Craiova

50.000 de euroar fi primit Gustavo la semnătură și are 10.000 de euro salariu lunar. La vară, dacă vrea să plece liber, ar urma să returneze prima de instalare

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.