Liga 1

BREAKING NEWS // VIDEO Meciuri fără spectatori din cauza coronavirusului! Guvernul României interzice adunările cu peste 1000 de oameni + primele reacții

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 08 March 2020

Din cauza epidemiei de Coronavirus, oficialitățile din România au decis să interzică adunările peste 1000 de oameni. Decizia afectează și meciurile din Liga 1, Liga 2 și alte competiții sportive, dar și spectacole și alte evenimente.

Primele evenimente sportive afectate de decizia Guvernului

  • Meciul Rapid - CSM Reșița face excepție de la regulă (DETALII AICI)
  • Csikszereda - Petrolul (fotbal Liga 2, 8 martie,ora 15:00)
  • Chindia - Sepsi (fotba Liga 1l, 8 martie,17:30)
  • FCSB - CS U Craiova (fotbal Liga 1, 8 martie, 20:30)
  • CSM București - SCM Rm. Vâlcea (handbal feminin, 11 martie) - s-a sistat vânzarea de bilete
  • Dinamo - PSG (handbal masculn, 22 martie) -  s-a sistat vânzarea de bilete (DETALII AICI)

După ce în România au fost confirmate 13 cazuri de coronavirus, iar 13.000 de persoane se află în izolare, Ministerul de Interne a decis să ia măsuri dure. Astfel, au fost interzise evenimentele publice cu peste 1.000 de persoane.

Decizia nu se referă doar la numărul de spectatori prezenți în tribune, ci și la oficiali, jucătorii, membrii staff-ului și autoritățile locale. 

„Da, meciurile de fotbal se joacă fără spectatori! Se aplică regulile acestea înceapând de azi. Știm că va produce nemulțumiri. Poate va produce disconfort pentru unele persoane sau cluburi, dar am avut o discuție amplă. Sunt măsuri necesare. Sperăm să avem înțelegerea tuturor.
 

S-a aprobat procedura pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ. Se interzic activităţile ce includ o adunare mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu mai puţin de 1.000 de persoane se aprobă cu acordul DSP. Până pe 31 martie intră în vigoare aceste măsuri. Aceste măsuri vizează evenimentele publice şi private”
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Ne vom întâlni de urgență și vom lua o decizie cât de repede putem”, a declarat Gino Iorgulescu pentru GSP.RO. 

„Așteptăm și noi comunicatul din partea autorităților și vom anunța și noi mai departe!”, a declarat o persoană din conducerea FCSB, echipă care va juca azi, de la 20:30, pe Arena Națională, cu CS Universitatea Craiova.

„Până acum am dat în jur de 500 de bilete la meciul cu Sepsi. Așteptăm comunicatul oficial de la Ligă. Casele de bilete se deschid la ora 12:00 și vom monitoriza vânzările de azi de la case astfel încât să nu depășim cifra de 1000. Când ajungem la 900, vom pondera”
Marcel Ghergu, președinte Chindia

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.