Liga 2

VIDEO U Cluj, scoasă în parcare de ultrași! » Imagini filmate la stadion. Jucători și conducători umiliți: „Dezbrăcați-vă acum și plecați!”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  duminică, 08 martie 2020

E scandal mare și la Cluj, acolo unde Universitatea e cu un pas în Liga 3, iar jucătorii au fost luați la rost de suporteri după ce-au pierdut confruntarea cu Metaloglobus, scor 1-2, pe teren propriu.

U Cluj e pe locul 14, la doar 3 puncte de retrogradare. Duminică, prima repriză a meciului de la Cluj a fost spectaculoasă. Cu Claudiu Herea la un pas să deschidă scorul în minutul 10. A făcut-o însă Daniel Lung (28) după ce-a finalizat din 8 metri. Clujenii s-au trezit din pumni și-au egalat. Mailat (33) a tras cu toată forța sub transversală, fără nicio șansă pentru Gavrilaș. Minutul 65 e cel în care galeria studenților n-a mai suportat jocul echipei lui Falub. Galeria a afișat un banner cu mesajul: „Campioana egalurilor nestăvilite” şi-au scandat „Plecaţi cu toţii!”. 

Goga a avut o șansă bună, dar a bătut în zid o lovitură liberă de la 25 de metri. Fanii au început să scandeze „Demisia, demisia”, chiar în momentul în care Ovidiu Herea și-a arătat clasa și a marcat golul victoriei, șut la colțul lung, aproape de vinclu (90+2). Meciul s-a terminat, dar repriza a treia s-a jucat în parcare. 

Aproape o mie de fani i-au fluierat și huiduit pe jucători, pe care i-au scos în curtea stadionului pentru a le cere socoteală. Jumătate de oră au fost luați la întrebări, iar antrenorului Falub i-au cerut să plece cât mai repede! Nici conducătorii Daniel Stanciu și Radu Constantea nu au scăpat de înjurături. 

Fanii clujenilor cer schimbări masive

Unul dintre liderii galeriei a luat cuvântul și le-a cerut explicații elevilor lui Adrian Falub: „Care e problema aici, care e treaba cu voi? Explicați-ne și nouă. Ne dăm sufletul, facem bannere, alergăm peste tot, care e problema voastră? De ce fugiți pe teren ca niște curci? Care e ideea în jocul vostru? Care e problema? Un șut pe poartă nu dați, stați toți în apărare. Nu știți să vorbiți? Spuneți-ne și nouă. Dacă nu vreți aici, lăsați echipamentul și plecați. E ca la un job. Nu vă place, dați-vă demisia!”.

„Suporterii sunt îndreptăţiţi să fie supăraţi, să reacţioneze aşa. Nu m-a deranjat, sincer, rezultatul final, ci faptul că nu am văzut o echipă cu dorinţa de a juca, cu spirit de sacrificiu, iar acest lucru îi îndreptăţeşte pe fani. Arătăm ca o echipă ce are o stare de autosuficienţă, o atitudine pe care mi-o reproşez în primul rând mie însumi”

„Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să stabilizăm echipa, să rămânem în Liga 2 şi la vară să vină alt antrenor. Sau mai repede... Sper ca jucătorii aceştia să se gândească în primul rând la club şi nu la ei. Le-am spus-o şi în vestiar, după meci. Îmi asum responsabilitatea pentru modul în care s-au prezentat cu Metaloglobus”
- Adrian Falub, antrenor U Cluj

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.