Tenis

VIDEO Irina Begu a câștigat turneul 125k de la Indian Wells și se apropie de locurile care permit calificarea la Jocurile Olimpice

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 08 March 2020

Irina Begu (29 de ani, 104 WTA) a câștigat finala turneului Challenger 125k de la Indian Wells. În finală a învins-o pe japoneza Misaki Doi (28 de ani, 86 WTA), scor 6-3, 6-3. Luni încep calificările la turneul Premier Mandatory de la Indian Wells. 

Irina a controlat autoritar partida cu Doi, a fost agresivă pe serviciul niponei, terminând cu un procentaj de 67% la punctele câștigate pe serviciul secund al adversarei. Sportiva din România a tranșat finala după doar 90 de minute, cu un 6-3, 6-3 sec, și aleargă în continuare după marele obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Datorită victoriei din California, Irina Begu va urca până pe locul 81 în clasamentul WTA și se apropie de primele 60 de poziții, cele care permit participarea competiția din Japonia. 

Begu, parcurs fantastic la Indian Wells 125k 

Irina Begu s-a impus fără să cedeze vreun set, deși nivelul adversarelor a fost unul ridicat. Pe culoarul româncei s-au mai numărat Mona Barthel (209 WTA), Taylor Townsend (70 WTA), Kristie Ahn (98 WTA), Jessica Pegula (78 WTA) și Lesia Tsurenko (152 WTA).

162.480 de dolaria fost fondul total de premiere de la Indian Wells

Vezi și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.