CORONAVIRUS. Direcția de Sănătate Publică poate da „verde” suporterilor care doresc să-și susțină echipa preferată.
- E nevoie ca toate cluburile din ligile inferioare care vor să beneficieze de aportul fanilor să ceară expertiza DSP, iar în cazul unui răspuns pozitiv, pot aduce la stadion până la 1.000 de oameni.
- Regula NU e valabilă și pentru meciurile de Liga 1!
FRF și LPF au luat rapid act de decizia comunicată de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Au emis comunicate și au transmis cluburilor măsurile de urgență pe care trebuie să le ia de teama Covid-19. Imediat, toți s-au conformat și au închis porțile stadioanelor, excepția fiind la Miercurea Ciuc, unde pe stadion au fost mai puțin de 1.000 de oameni.
Interziși parțial
Puțini au fost însă atenți la ultimul alineat din comunicatul FRF. Există posibilitatea de a juca având suporteri alături, nu mai mulți de 1.000. E nevoie de avizul Direcției de Sănătate Publică din fiecare județ.
„Excepție de la prevederile expuse se face în situația obținerii avizului prealabil al Direcției de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori cu respectarea următoarelor condiții: (I) numărul de participanți să fie mai mic de 1.000 și (II) să fie efectuată o analiză a riscului cu privire la organizarea jocului respectiv cu spectatori elaborată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică”
Comunicat FRF
VIDEO Guvernul România a interzis adunările de peste 1.000 de oameni
Cum se face repartiția
Multe dintre jocurile de la ligile inferioare nu ating pragul de 1.000 de suporteri. Sunt suficiente cazuri. Meciurile din Liga 1 sunt organizate de LPF, iar Justin Ştefan a anunţat că aici este imposibil de aprobat această regulă, aşa că toate formaţiile vor juca având porţile închise. Dintre cei 1.000 de suporteri, o parte sunt oficiali de club, ziariști, membri FRF sau LPF, după cum urmează:
- a. Maximum 30 de oficiali, jucători, sponsori din cadrul fiecărui club, pe bază de tabel nominal semnat de delegatul clubului;
- b. Personalul angajat al clubului, strict necesar pentru funcţionarea instalaţiilor stadionului şi organizarea jocului, pe bază de tabel nominal şi legitimaţie de serviciu;
- c. Forţe de ordine; numărul de persoane din dispozitivul de siguranță va fi consemnat înplanul de acțiune;
- d. Ziarişti, câte unul de la fiecare organ de presă, pe bază de tabel nominal întocmit de clubul organizator;
- e. Cel mult 5 persoane, reprezentând autorităţile publice locale;
- f. Reprezentanţii FRF/LPF/AJF/AMFB, pe baza legitimaţiei de serviciu sau a delegaţiei emise de forul competent;
- g. Delegatul de joc va supraveghea respectarea prevederilor de mai sus.
Așadar, fiecare club poate aduce măcar 900 de suporteri, asta și pentru că numărul celor din cele 7 puncte expuse de FRF nu atinge 100. Cel mai probabil întâietate vor avea abonații, urmând ca restul să intre pe stadion după regula „primul venit - primul servit”.
FCSB - Dinamo cu 1.000 de oameni în asistență?
Cele două cluburi bucureștene sunt calificate în semifinalele Cupei României și se pot întâlni în penultima fază a competiției. În cazul în care restricția se păstrează mai departe de luna martie, atunci am putea avea un derby cu doar 1.000 de oameni în tribune, un caz aparte pentru fotbalul românesc.
Meciuri care ar putea fi de interes pentru suporteri
- UTA - U Cluj
- Petrolul - Ripensia
- Mioveni - UTA
- Rapid - FC Argeș
- Farul - Poli Timișoara
- Petrolul - U Cluj
- Gloria Buzău - Rapid
- Unirea Politehnica - Steaua
- Steaua - Comprest
- Rapid 2 - Steaua
{{text}}