Liga 1

FCSB // Bogdan Vintilă e slujitorul perfect! Momentele care l-au pus în cea mai stânjenitoare postură

Bogdan Vintilă, 48 de ani, i-a transmis lui Gigi Becali că va accepta orice imixtiune FOTO Raed Krishan

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 10 martie 2020

Victoria cu Craiova nu ascunde sub preș problemele FCSB-ului: antrenorul  Bogdan Vintilă s-a chinuit să explice schimbarea lui Vână, după care Becali a explicat că, de fapt, el a ordonat să fie scos de pe teren.

Cea mai bună prestație pe care FCSB a avut-o în 2020, cea din meciul cu Craiova, a fost urmată de alte confirmări în privința imixtiunii pe care Gigi Becali o are la echipă.

Momentele de după finalul partidei l-au pus pe Bogdan Vintilă în cea mai stânjenitoare postură din momentul în care a preluat echipa.

Tehnicianul a fost întrebat de ziariști de ce a recurs la înlocuirea lui Vână, pe care îl introdusese în debutul jocului, în locul accidentatului Olaru. Vintilă a încercat o explicație tactică și a oferit un răspuns prin care a lăsat să se înțeleagă că el a fost cel care a decis mutarea.

"În momentul în care am condus, am vrut să securizăm cumva rezultatul şi l-am introdus pe Filip. Am vrut să închidem jocul, dar din fericire am mai marcat" a fost declarația lui Vintilă.

La 10-15 minute de la poziția pe care a avut-o antrenorul, Gigi Becali a recunoscut într-o intervenție la DigiSport că el a fost cel care a hotărât schimbarea. "Dacă vezi câte unul că stă pe teren şi greşeşte, atunci... Uite, Vână, după pauză. A dat pase greșite, dar bine că n-am luat gol, a ratat Koljici. Două pase de astea, te curăţă. Are calitate Vână, dar dacă dai două pase la adversar, nu joci", a spus Becali.

Mai mult, Becali a dezvăluit și de ce FCSB n-a mai recurs la schimbări la pauză, așa cum obișnuise mai ales în 2020, s-a bifat o dublă schimbare între reprize în 4 din cele 7 meciuri.

"Dacă joacă echipa bine, nu mai faci două schimbări la pauză. Ce rost are să facem schimbări dacă toți joacă bine. Așa, dacă unii sunt aerieni, îi schimbăm, normal", a declarat Becali.

Bogdan Vintilă fusese întrebat după meciul de Cupă, cu Hermannstadt, de ce face atât de des două înlocuiri la pauză. Și de această dată, antrenorul a susținut că totul ține de logica și strategia pe care el le are: "Pentru că încep cu un registru tactic şi la pauză îl schimb. Aşa le gândesc eu".

"Angajații mei sunt slujitori, iar slujitorii fac ce le spune stăpânul. E simplu, asta este filosofia mea, după ea mă ghidez"
Gigi Becali

Și pe Bălgrădean tot el l-a scos din poartă

La ultimul meci din sezonul regulat, cel cu Chindia de pe teren propriu, în poarta FCSB-ului a avut loc o modificare, a ieșit Bălgrădean, cel despre care Becali spusese că a greșit la derby-ul cu Dinamo, și a intrat Andrei Vlad. După acel joc, Vintilă a încercat să explice că decizia i-a aparținut: "A fost o alegere de moment, a ținut de strategia pe care am făcut-o pentru acest meci". După ce a apărut informația că el a semnat cu CFR, Becali, printre alte declarații, a dezvăluit că, de fapt, el îl scosese din echipă. "Parcă am simțit eu ceva necurat de la meciul cu Dinamo, de-asta l-am și scos din poartă la următorul meci", a declarat Becali.

Nu-și va da demisia

Bogdan Vintilă a avut un mesaj clar pe întreaga durată a mandatului său pe banca FCSB-ului. "Nu-mi voi da demisia niciodată, indiferent ce se va întâmpla" a fost și este poziția actualului tehnician al roș-albaștrilor. Această strategie a fost unul dintre principiile de bază pe care le-a avut unul dintre emblematicii antrenori ai fotbalului românesc, Florin Halagian, care în întreaga lui carieră niciodată nu a renunțat de bună voie.

Cel mai longeviv între ultimii 4 antrenori

Bogdan Vintilă a fost instalat la FCSB în august 2019 și peste câteva zile va bifa 7 luni ca antrenor al roș-albaștrilor. E o performanță, având în vedere că precedenții 3 tehnicieni au rezistat mai puțin.

ANTRENOR / MANDAT LA FCBS
Teja 6 luni
B. Andone 2 luni
Andronache 3 săptămâni
Vintilă 7 luni

Mandatul de la FCSB e deja pe podiumul lui Vintilă

Vintilă a debutat ca antrenor principal în urmă cu aproape un deceniu. În septembrie 2010 o prelua pe Concordia Chiajna, iar de atunci a mai pregătit alte 5 echipe, inclusiv pe FCSB. Cel mai lung mandat e cel de pe banca lui Metaloglobus, unde a rezistat un an și 5 luni. Actuala perioadă petrecută la clubul lui Gigi Becali e a 3-a cea mai lungă din cariera lui Vintilă.

ECHIPA / PERIOADA
Metaloglobus 1 an și 5 luni
Viitorul* 9 luni
FCSB 7 luni
România U17 5 luni
Chiajna 1 lună și 3 săptămâni
Voluntari 1 lună și jumătate
Viitorul** 1 lună

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.