Tenis

Simona Halep și-a anunțat principalul obiectiv: „Mi-aș dori tare mult”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 10 martie 2020

Simona Halep (2 WTA, 28 de ani) a vorbit despre planurile sale și își propune să obțină un Grand Slam pe o suprațafă dură. Câștigătoare la Roland Garros (zgură) și Wimbledon (iarbă), Simona Halep spune că vrea să triumfe și pe hard, la Australian Open sau la US Open. 

„Mi-aș dori tare mult să câștig pe hard! La US Open am avut o singură semifinală. Nu pot să zic că mă avantajează condițiile din America, pentru că este o atmosferă mai gălăgioasă. Se joacă până târziu și nu prea e stilul meu. E și aeroportul aproape.

La Melbourne, parcă ești mai izolat, parcă ai mai multă liniște. Mi-a plăcut întotdeauna în Australia, iar faptul că am reușit să mă adaptez la clima de acolo a reprezentat un avantaj pentru mine. În plus, în America, terenul e mai iute, dar mingea nu sare mai mult, așa cum se întâmplă la Melbourne. 

De exemplu, când am jucat cu Kanepi la US Open (n.r. 2-6, 4-6, în primul tur la US Open 2018) nu prea am înțeles mare lucru. Și, după aceea, am jucat în Australia și am câștigat. (n.r. 6-7(2), 6-4, 6-2, în turul I la AO 2019). Așa cum zice Darren Cahill, pe mine nu mă bate de două ori la rând o jucătoare. Când pierd un meci analizez ce este de făcut la următorul”, a declarat Simona Halep la TV Digi Sport.

Cele mai bune performanțe ale Simonei Halep la Grand Slam-uri

  • Australian Open: finală (2018)
  • Roland Garros - titlu (2018)
  • Wimbledon - titlu (2019)
  • US Open - semifinală (2015)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.