Campionate

Conflict uriaș la Bayern Munchen între club și ultrași: poliția intervine!

Scenografia suporterilor lui Bayern Munchen // Foto: Getty

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday, 11 March 2020

BAYERN MUNCHEN // Autoritățile au fost sesizate de directorul executiv al clubului, Karl-Heinz Rummenigge, care a primit de la ultrasi o scrisoare cu jigniri și amenințări.

La Munchen ia amplore conflictul dintre ultrașii lui Bayern și directorul executiv Karl-Heinz Rummenigge. Tabloidul Bild a dezvăluit în această dimineață că fostul internațional a solicitat intervenția poliției la sediul clubului, după ce primit o scrisoare plină cu jigniri și amenințări din partea „Schickeria Munchen", gruparea cea mai radicală a suporterilor campioanei en titre a Germaniei. 

Oficialul a depus și o plângere împotriva acestui fanclub, cu care se află la cuțite de la meciul jucat de munchenezi în deplasare, la Hoffenheim. Atunci, Rummenigge i-a luat apărarea patronului celor de la „Hoffe", Dietmar Hopp, pe care ultrasii îl agresaseră de mai multe ori în timpul partidei, prin afișarea unor bannere cu înscrisuri jignitoare, gen „Hopp, fiu de târfă". 

La câteva zile după aceea, directorul executiv al lui Bayern a pornit o campanie de amploare împotriva acestui gen de manifestări, denumită „Roșu contra rasismului", la care cei din Schickeria au reacționat prompt cu un comunicat acid, pentru ca marți să-i expedieze scrisoarea amintită.

VEZI ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.