Diverse

Disperare la Vama Nădlac: mii de români așteaptă să intre în țară. „Banii noștri sunt aici, sănătatea noastră e în Italia”

Foto: captură libertatea.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 11 martie 2020

Mii de români încearcă să se întoarcă din Occident în țară și au blocat vămile din vestul țării. La vama Nădlac situația e cea mai dificilă, numeroase mașini așteptând să intre în țară. 

Mircea Barbu, jurnalist independent, s-a aflat azi în Vama Nădlac și a relatat pentru Libertatea.ro situația de la fața locului. Jurnalistul a vorbit și cu Silvia Bârsan, o tânără din Rădăuți, care s-a plâns de condițiile de la fața locului. 

„Am venit pentru că de acolo am fost goniți din italia, iar aici suntem ținuți ca niște animale în frig. N-am mâncat de ieri. Banii noștri sunt aici, sănătatea noastră e în Italia. Ce se întâmplă?”, a spus Silvia pentru sursa citată. 

Pe de cealaltă parte, autoritățile susțin că traficul prin punctul de frontieră e „normal”, însă că formalitățile provoacă aglomerația: „În ultimele 24 de, prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoană, pe sensul de intrare în țară”. Cifra e cu 3,000 de persoane mai mare decât traficul obișnuit în această perioadă. 

România a intrezis la începutul săptămânii zborurile în și dinspre Italia și a intensificat controalele la punctele de intrare în țar tereste în încercarea de a controla răspândirea viruslui COVID-19. 

Numărul total de cazuri de Coronavirus din România a ajuns la 39 în această seară.

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.