Valentin Lazăr, mijlocașul lui Dinamo, a trimis un drept la replică după informațiile publicate de Gazeta Sporturilor despre evenimentele petrecute înainte de Poli Iași - Dinamo 0-1.
După ce GSP a scris că în hotelul unde era cazată Dinamo, în camera lui Vali Lazăr, a avut loc o petrecere cu alcool, la care au participat mai mulți jucători, dar și o domnișoară, fotbalistul a trimis următorul mesaj.
In fapt, arat ca informatiile publicate pe site-ul dumneavoastra sunt neadevarate, nefiind sustinute cu mijloace de proba. Dupa meciul jucat de echipa noastra in compania formatiei CSM Politehnica Iasi din data de 07.03.2020 contand pentru etapa a 2-a a playoutului Ligii 1 de fotbal, in camera de hotel a subsemnatului nu a existat nicio petrecere, astfel cum se precizeaza in articol. Cu privire la informatia conform careia “a fost vazuta o domnisoara mergand spre zona unde era sectorul petrecaretilor”, aceasta este neadevarata si nu face decat sa imi creeze o stare de tensiune in familie. Sustinerea acestor afirmatii care nu corespund realitatii aduce indubitabil un prejudiciu de imagine, atat mie cat si clubului la care activez. Articolul publicat nu dezvaluie absolut nicio sursa si nu indica dovezi din care sa rezulte veridicitatea faptelor relatate. Autorul nu face decat sa expuna publicului larg informatii, cu intentia vadita de a ma defaima.
Opinez faptul ca textul articolului nu intra sub incidenta dispozitiilor art. 8 si 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si nici sub incidenta art. 30 din Constitutia Romaniei privind libertatea de exprimare. Prin afirmatiile sale, autorul articolului nu face decat sa prejudicieze onoarea, demnitatea si reputatia profesionala a subsemnatului. Alin. (6) al art. 30 din Constituția Romaniei precizează faptul că, Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. Acest lucru înseamnă că, dacă prin exercitarea dreptului la libera exprimare de către o persoană, se aduce atingere demnității, onoarei sau vieții particulare a altei persoane, atunci libertatea de exprimare este înțeleasă în mod eronat, iar această conduită încalcă fără îndoială prevederile legale. Asadar, nu putem sa nu observam ca limita dreptului la libera exprimare este data de un criteriu obiectiv, nu de unul subiectiv. Daca prin afirmatiile sale o persoana prejudiciaza onoarea, demnitatea ori reputatia altuia, atunci, indiferent de intentia ori scopul lor, acele afirmatii sunt ilicite, afisandu-se in afara limitelor externe ale dreptului la libera exprimare.
De aceea, afirmatiile nu pot fi considerate ca intrand sub incidenta protectiei de la art. 10 din Conventie si in consecinta, trebuie avuta in vedere balanta intereselor afisate in joc. Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine, conform art. 30, mai sus mentionat. Apreciez asadar ca fiind neconforme cu realitatea informatiile publicate in articolul mai sus mentionat, motiv pentru care va solicit respectuos publicarea prezentului drept la replica si rectificarea articolului.
Subsemnatul, imi exprim speranta ca, pe viitor, pentru asigurarea unei informari corecte si obiective a publicului larg, GSP imi va solicita un punct de vedere si se va documenta in prealabil, inainte de a publica orice fel de articol, evitand astfel erori de informare sau de interpretare a informatiilor.Romaniei privind libertatea de exprimare. Prin afirmatiile sale, autorul articolului nu face decat sa prejudicieze onoarea, demnitatea si reputatia profesionala a subsemnatului. Alin. (6) al art. 30 din Constituția Romaniei precizează faptul că, Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. Acest lucru înseamnă că, dacă prin exercitarea dreptului la libera exprimare de către o persoană, se aduce atingere demnității, onoarei sau vieții particulare a altei persoane, atunci libertatea de exprimare este înțeleasă în mod eronat, iar această conduită încalcă fără îndoială prevederile legale. Asadar, nu putem sa nu observam ca limita dreptului la libera exprimare este data de un criteriu obiectiv, nu de unul subiectiv
Daca prin afirmatiile sale o persoana prejudiciaza onoarea, demnitatea ori reputatia altuia, atunci, indiferent de intentia ori scopul lor, acele afirmatii sunt ilicite, afisandu-se in afara limitelor externe ale dreptului la libera exprimare. De aceea, afirmatiile nu pot fi considerate ca intrand sub incidenta protectiei de la art. 10 din Conventie si in consecinta, trebuie avuta in vedere balanta intereselor afisate in joc.
Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine, conform art. 30, mai sus mentionat. Apreciez asadar ca fiind neconforme cu realitatea informatiile publicate in articolul mai sus mentionat, motiv pentru care va solicit respectuos publicarea prezentului drept la replica si rectificarea articolului. Subsemnatul, imi exprim speranta ca, pe viitor, pentru asigurarea unei informari corecte si obiective a publicului larg, GSP imi va solicita un punct de vedere si se va documenta in prealabil, inainte de a publica orice fel de articol, evitand astfel erori de informare sau de interpretare a informatiilor. Romaniei privind libertatea de exprimare.
Prin afirmatiile sale, autorul articolului nu face decat sa prejudicieze onoarea, demnitatea si reputatia profesionala a subsemnatului. Alin. (6) al art. 30 din Constituția Romaniei precizează faptul că, Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. Acest lucru înseamnă că, dacă prin exercitarea dreptului la libera exprimare de către o persoană, se aduce atingere demnității, onoarei sau vieții particulare a altei persoane, atunci libertatea de exprimare este înțeleasă în mod eronat, iar această conduită încalcă fără îndoială prevederile legale. Asadar, nu putem sa nu observam ca limita dreptului la libera exprimare este data de un criteriu obiectiv, nu de unul subiectiv.
Daca prin afirmatiile sale o persoana prejudiciaza onoarea, demnitatea ori reputatia altuia, atunci, indiferent de intentia ori scopul lor, acele afirmatii sunt ilicite, afisandu-se in afara limitelor externe ale dreptului la libera exprimare. De aceea, afirmatiile nu pot fi considerate ca intrand sub incidenta protectiei de la art. 10 din Conventie si in consecinta, trebuie avuta in vedere balanta intereselor afisate in joc. Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine, conform art. 30, mai sus mentionat. Apreciez asadar ca fiind neconforme cu realitatea informatiile publicate in articolul mai sus mentionat, motiv pentru care va solicit respectuos publicarea prezentului drept la replica si rectificarea articolului. Subsemnatul, imi exprim speranta ca, pe viitor, pentru asigurarea unei informari corecte si obiective a publicului larg, GSP imi va solicita un punct de vedere si se va documenta in prealabil, inainte de a publica orice fel de articol, evitand astfel erori de informare sau de interpretare a informatiilor.
Pe cale de consecinta, va solicit respectuos publicarea dreptului la replica si rectificarea de urgenta a articolului. Mai mentionez ca subsemnatul, imi rezerv dreptul de a intreprinde orice fel de actiuni legale, urmand ca publicatia Gazeta Sporturilor sa suporte toate cheltuielile aferente”
{{text}}