Liga Campionilor

PSG - DORTMUND 2-0 // Un jucător parizian a încălcat toate regulile privind protecția de coronavirus + IMAGINEA SERII: cum a fost ironizat Haaland

Jucătorii lui PSG și antrenorul Thomas Tuchel se bucură după accederea în „sferturi”

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 12 martie 2020

PSG - DORTMUND 2-0. Roș-albaștrii l-au ironizat după meci pe Haaland, pozând în poziție de meditație. Apoi, au celebrat calificarea cu fanii. Toți au rămas însă la distanță, cu excepția lui Kurzawa, care s-a îmbrățișat, a cântat și a sărit în mijlocul ultrașilor. Deși arena fusese închisă din cauza COVID-19.

Pe teren, PSG nu putea să nu câștige acest meci. Ofensiv și defensiv, a fost mult peste Borussia miercuri seară. Dezlănțuită în atac, a înscris din nou, cum s-a întâmplat în fiecare din ultimele 32 de partide jucate în Champions League, a doua cea mai lungă serie a competiției, depășită doar de Real în perioada 2011-2014 (34). Iar apărarea a fost la fel puternică, mult mai bună decât în prima manșă, rezistând încă o dată fără gol primit, a șasea oară în ultimele opt întâlniri de Ligă. În mod normal, e în "sferturi", nu e nicio surpriză.

Ironie pentru Haaland

La sfârșit, jucătorii parizieni s-au așezat toți pe gazon în poziție lotus, ca într-o meditație budistă. Exact cum își sărbătorește golurile Haaland, copilul teribil al lui Dortmund, cum o făcuse și în tur, după cele două goluri ale sale. O ironie la adresa tânărului norvegian, o scenă care s-a repetat și în vestiarul gazdelor. Și pe care Neymar o lansase imediat după golul său, la marginea terenului.

Jucătorii lui PSG s-au bucurat imitând felul în care Haaland își celebrează golurile // sursă foto: twitter PSG

Cadou pentru fani

Puțin mai târziu, roș-albaștrii au ieșit pe marginea exterioară a tribunelor, celebrând de la înălțime calificarea cu ultrașii care au cântat non-stop în afara stadionului Parc des Princes.

Dacă Di María și ceilalți coechipieri au rămas sus, privind torțele fanilor, în schimb, fundașul stânga Layvin Kurzawa a coborât printre suporteri. Așa cum era, în echipamentul de joc! A cântat cu ei, a dansat cu ei, s-a îmbrățișat cu ei. La o partidă disputată cu porțile închise din cauza COVID-19, el nu a mai respectat nicio regulă anticoronavirus.

Reproșuri pentru jurnaliști

Pentru Thomas Tuchel, reacția lui Kurzawa a fost normală. "Am văzut ce s-a întâmplat după meci. A fost frumos, fotbalul este pentru fani, pentru toți cei ce iubesc acest joc", a declarat antrenorul lui PSG, care nu avea nimic să-i reproșeze lui Kurzawa. 

Singurul reproș era pentru jurnaliști: "Câștigăm atâtea meciuri, iar dacă echipa pierde o dată, ca la Dortmund, vorbim despre ea de parcă ar fi a patra în Ligue 1 și eliminată din toate competițiile. Toată lumea vrea să scrie ceva critic, e ușor". Tuchel a ținut să transmită acest mesaj într-un moment când formația sa e lider detașat în campionat, calificată în "sferturile" CL și în finalele Cupei Ligii și Cupei Franței.

"Am jucat ca o echipă, iar această echipă e fiabilă. Am demonstrat asta. A fost o plăcere să fiu astăzi antrenor.

Înaintea meciului, atmosfera era foarte bună în autocar când am sosit la stadion. Am cântat cu ultrașii, a fost special. Exact starea de spirit de care aveam nevoie" 
Thomas Tuchel, antrenor PSG

85 de goluria marcat PSG în ultimele 32 de meciuri jucate în Champions League

6 prezențeau parizienii în "sferturile" Ligii, mai mult decât oricare echipă franceză

Vezi aici gestul lui Kurzawa:

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.