Liga 1

Pauza forțată din Liga 1, benefică pentru Craiova! Cum sunt avantajați oltenii

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 13 martie 2020

Oltenii au și alte motive să salute oprirea campionatului decât siguranța sanitară. Pauza intervenită le permite „leilor” să-și lingă rănile și să-și refacă efectivul.

Fără să știe, încă, de suspendarea campionatului, Corneliu Papură mărturisea joi la prânz, într-o conferință de presă, că-i este teamă de răspândirea coronavirusului. „Mi-e teamă pentru toată lumea! Sunt însă lucruri care pe noi ne depăşesc". Însă oltenii au și destule alte motive ca să salute măsura luată ulterior de FRF.

Fortificarea personalului

Dacă CS Universitatea juca mâine cu FC Botoșani n-ar fi putut conta nici de data aceasta pe Valentin Mihăilă, unul dintre cei mai buni jucători ai oltenilor în acest sezon, absent și la 1-4 cu FCSB. Papi a și precizat joi că „Vali este în continare indisponibil”.

De asemenea, proaspăt sositului Gustavo Vagenin se gândea să-i acorde "câteva minute", în condițiile în care e în urmă cu pregătirea. Acum, că s-a întrerupt campionatul, are suficient timp la dispoziție să-i aducă "în parametri" pe amândoi.

Vezi clasamentul din play-off-ul Ligii 1 aici

Al 12-lea jucător

Disputarea meciului cu moldovenii, acum, ar fi însemnat tribune goale. Cum au cea mai mare medie de spectatori din campionat acasă, "leii" ar fi fost privați de cel mai bun "jucător" al lor, suporterii, dar și de o rețetă importantă. Ceea ce, la reluarea Ligii 1 în condiții de siguranță sanitară, foarte probabil nu va mai fi cazul.

13.100e media de spectatori acasă a Craiovei în acest sezon. Pe doi e FCSB, cu 7.000, urmată de Dinamo (4.600)

Recuperarea psihică

Alb-albaștrii au avut în ultimul timp mari probleme cu moralul. Eșecul din "sferturile" Cupei, de la Iași, consemnat în ultimele secunde (2-3), a venit pe un fond de relaxare nepermisă la acest nivel. Și a atras după sine un alt dezastru, cel de pe Național Arena, unde oltenii au pierdut la scor: 1-4 cu echipa lui Gigi Becali.

Iar Papură a pus joi tunurile pe jucători: "Lipsa de concentrare a dus la greşelile personale ce au făcut diferenţa la ultimele două partide, cu Iaşi şi FCSB. Suporterii au tot dreptul să fie supărați".

Suspendarea campionatului nu doar că aduce o anume liniște în relația fani - echipă - antrenor, dar le și oferă oltenilor timpul necesar pentru a-și limpezi mințile.

31 martiee data până la care FRF a suspendat oficial toate competițiile fotbalistice. Oltenii au cerut o pauză până pe 15 mai

„Sub nicio formă nu mă aşteptam la o medie atât de ridicată a golurilor primite. Nu mă aşteptam la greşeli atât de simple. Poţi pierde un meci pentru că adversarul îţi este superior. Sare mai sus ca tine pe o centrare sau aleargă mai bine, este mult mai inspirat. Dar atâtea cadouri...
 
În momentul când ai mingea şi greşeşti pasa este o chestie doar de concentrare în momentul respectiv. Când faci greşeli personale la un anumit nivel te taxează adversarul. Ca să greşeşti cât mai puţin în meciuri trebuie să fii concentrat tot timpul”
Corneliu Papură, antrenor U Craiova

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.